Oulu, historia, sairastamista

Näittekö Seela Sellan Nybergin haastattelussa? – Inhimillinen, kaunis, ajatteleva, humanisti, henkevä, eikä vanhuuden katkeroittama, Seela Sella! 60-luvun lopulla juutalaiseksi miehensä myötä kääntynyt Sella näyttelee Tampereella (ja syksyllä Helsingissä) Hitleriä. Mieletön nainen! Vakavasti harkitsen/harkitsemme Tampereelle lähtöä. Tekisi hyvää pieni reissu.

Elämme merkillisiä aikoja. Maailmassa, kotona, Oulussa, talvessa, perheessä, sukupolvien ketjussa, … eri aikatasoissa, ja välillä tuntuu, että eri todellisuuden tasoillakin.

Ja toisaalla: ”leikkimieliseen arvontaan” osallistui ilokseni kuusi blogin vakilukijaa; ja kaikki vastaukset olivat oikeita. Osallistuminen takasi oikean vastauksen. Tarkoitus oli tänään järjestää arvonta, joka videoitaisiin ja jossa Eevis olisi onnettarena, mutta sairastapauksen (tai tarkemmin ottaen useammankin vaikkei se flunssa ei iskenytkään) vuoksi sitä ei voitu toteuttaa, joten Pehtoorilta tivasin lukua ”sano luku 1 – 6, äkkiä, äläkä mieti!” ja tämän ilman virallista valvontaa tehdyn arvonnan tuloksena voittaja on: AK. Onneksi olkoon! Voitettuasi myös tämän vuoden kalenterin, minulla onkin tallessa osoitteesi, joten laitan postissa korttipaketin. Ja kiitokset kaikille osallistujille! On mukava näin tarkistaa, että teitä ”ruudun sillä puolellakin” on olemassa. 😉

Ja kaiken muun hyvän lisäksi AK:n vastauksessa on myös oikea sijoitus tälle kohteelle, jonka harva oululainenkaan on hoksannut. Se on siis Oulun Kympin sisäpihalla. Torikadulla on vanha entinen Suomen Pankin (1880-luku) ja nykyinen? kaupungin rahatoimiston kaunis, uusklassistinen rakennus, jossa taitaa olla Oulun ainoa kadulle avautuva ulokeparveke. Oikealla olevassa puurakennuksessa on lehtitiedon mukaan kaupunginhallituksen sauna, ja siinä pihapiirissä on tehty yksi Pojat-elokuvan kohtaus.

Matkallaan pohjoisesta etelään yhteistyökumppani, asiakas, herrn Rapu-Art piipahti: Porotokka-kuvaukset jatkuvat. Sehän on hyvä juttu se.

Nyt katseet jo tulevaan viikkoon, jossa on tiedossa paljon …

4 kommenttia artikkeliin ”Oulu, historia, sairastamista”

 1. Kiitos! Olipa tuuria kerrakseen. Torikatu 10:n taloista löytyy kivat kuvat myös Uuno Laukan kokoelmista noin vuodelta 1960. ..Vain väri taloissa on vuosien varrella muuttunut.

  Vastaa
  • (Hassua, vastasin sinulle jo aamulla, eikä kommenttiani näy missään.)

   Onnea joka tapauksessa. Sikäli hyvin, että vastauksesi oli myös oikea.

   Kyllä, ovathan nämä vanhat rakennukset saaneet uusia kuoseja, värejä. Tähtitornin kahvilakin on ollut ainakin vaaleanpunainen, sininen, valkoinen ja kellertäväkin kai joskus. Tämä ”pinkki” tai lohen väriksikin sitä joku on nimittänyt on aika uusi ilmiö.

   https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulun-keskusta-punastuu-hillitysti/700794/ Laukan kuvista noita värejä ei valitettavasti pysty tarkastamaan. 😉

   Vastaa
 2. Kyllä nyt hävettää! Yli kymmenen vuotta työskentelin (Hallitus)kadun vastakkaisella puolella, enkä tunnistanut rakennusta:(

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.