Oulu ja Lennon

Päivän teemana on ollut kävely. Ja kortti.

Monta tuntia kuljin kävellen, ja koetin hakea kaikki Oulun vaaleanpunaiset, hienoimmat vanhat talot. Idea ystävänpäiväkortista välähti jostain, siksi niitä hain. Itseasiassa nehän ovat aika lähekkäin melkein kaikki, mutta kävelin sitten ristiin rastiin muutenkin.

Ja iltapäivän ja illan olen sitten työstänyt otoksia. Perjantaina sitten näette tuloksen.

Taustalla ja mukana on kulkenut Eeva Lennonin muistelmateos, jonka sainkin tänään päätökseen. Nyt kun olen lyhyen ajan sisällä kuunnellut Claes Andersonin, Rauli Virtasen ja Eeva Lennonin elämäkerrat, jotka ovat olleet hyvin erilaisia monin tavoin, on ollut mielenkiintoista nähdä heidän kolmen erilainen näkemys tiedonvälityksestä ja journalismista Suomessa. Ja kuulla, miten heistä tuli se, mitä tuli. Ja näillä kolmella on kovin erilainen tapa kertoa itsestään muistelmissaan: Lennon puhuu itsestään vähiten. Erityisen mielenkiintoisia olivat hänen vanhempiensa tarinat, hänen oma lapsuutensa ja nuoruutensa, sekä aika Pariisissa (vuoden 1968 opiskelijamellakat Pariisissa – oikeastaan nyt vasta tiedän mitä oikein tapahtui). Lontoon kirjeenvaihtajan ajaltaan hän kertoo paljon (minusta liikaakin) Britannian sisä- ja ulkopolitiikasta – toisaalta tulipahan nekin asiat kerrattua ja paketoituna, syys ja seuraukset nähtävissä kun aikaa esimerkiksi Thatcherin ajasta on kulunut.

Poliitikoiden enkä urheilijoiden elämäkertoja en lue/kuuntele, mutta nämä em. opukset ovat kaikki olleet kiinnostavia.

Lankojakin kävin kaupunkireissulla ostamassa, joten nytpä taidan siirtyä pois näytön äärestä ja kutomaan, jotta silmät olisivat lepoon kelpoisia – nyt arkkitehtuuri vilisee näkökentässä vähän turhan voimallisesti.

Ai niin, yksi kuva, joka ei vaaleanpunaiseen korttiin pääse, on tämä. Oulun keskustasta on, mutta hoksaatkos mistä?

Kaikkien kommentoijien kesken arvon yhden viiden postikortin paketin…

12 kommenttia artikkeliin ”Oulu ja Lennon”

 1. Tuon wanhan rakennuksen tyylissä on jotain tuttua, mutta en saa sijoitettua itseäni ko. paikkaan tässä kaupungissa.

  Vastaa
  • Ehkä vähän yllättävä on tämä sijainti…. 😉 Kiitokset kommentista, mukana arvonnassa olet. Ja ainakin toistaiseksi voittomahdollisuudet erinomaiset. 😀

   Vastaa
 2. Tuo kivitalo on Hallituskadun ja Torikadun kulmauksessa ja kuvasi on otettu Oulun 10:n pihalla. Tuon pienemmän talon takana on Hallituskatu ja Valve.

  Vastaa
 3. Osallistutaanpa ihan ”kannatuksen vuoksi”, vaikka sattuneesta syystä ei ole aavistustakaan, mistä kuva on. 🙂

  Vastaa
 4. No,siinähän on-ilmiselvästi-vanhan poliisitalon (oikealla) viereen tehty uusittu,kaksikerroksinen rivitalo,siis vanhasta poliisivankilasta tehty.Nuo valonheittimet parvekkeille on jätetty muistuttamaan historiasta,ja osoite on Kaaripoilku 1.Se nimi perustuu tuohon pihan kiveykseen…

  Vastaa
 5. Yllytit osallistumaan, enkä Oulua tunne nimeksikään. Googelin kartalla löysin kattojen ja kivetyksen perusteella Hallituskadulta Oulu10 kohdan. Oliko tämä reilua peliä, kun ilmakuvasta etsin… 😉 Ainakin yritin ja osallistuin.

  Vastaa
 6. Minun tulkintani mukaan Oulun Kauppaklubin sisäpihalta. En tiedä, mikä paikan nimi nykyisin on. Eikös tuo pihanäkymä ole Pojat elokuvassakin?

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.