”Mummi, laita se kamera pois jo. Ei enää naurata nämä kuvailujutut. ”
Näin vakava isänpäivä/papanpäivä vieras meillä tänään oli. Tosin vain juuri kuvan ottamisen hetken vakavana … Ja päivänsankari on hänkin. Tänään tämä meidän toinen iki-ihana lapsenlapsi (Tauno Tyttö Satokangas, kuten veljensä häntä kauan puhutteli) täytti vuoden. Viikon päästä sitten juhlitaan synttäreitä… Eeviksellä on ihan yhtä paljon hiuksia kuin isällään ja tädillään yksivuotiskuvissa.
Perhepiirissä tämäkin sunnuntai, ja ruoan merkeissä – kuten tavallista.
Nyt sitten suosituksia tämän viikonlopun (maku)kokemuksista.
- REKOsta ostettu Highlander nyhtöliha, jonka laitoin viime yöksi leivinuuniin, oli tänään mitä mainiointa ja juhlavinta tortilla-täytettä. Liian myöhään hoksasin, että olisi kannattanut tehdä pita-leipiä…
Tommasi Adorato Appassionato Bianco 2017 Tämä valkoviini saatiin ystäviltä kesän kalaaseissa, ja eilen se Pehtoorin kanssa avattiin, jätettiin tilkka myös Miniälle täksi päiväksi. Ja yhteistuumin todettiin hyväksi. Ainoa vaan, että Suomessa näyttää (tällä hetkellä) olevan vain hanapakkauksena myynnissä, lienevätkö ystävät hankkineet pullon Haaparannasta. Niin tai näin, kannattaa pitää mielessä: hedelmäinen, makoisa ja tarpeeksi hapokas, ei tunkkainen. Sellainen talvivalkoviini.
Jos ei innosta leipoa täytekakkua, tuulihatut ovat hyvä vaihtoehto. Kahdenlaisella täytteellä niitä oli tarjolla: minttu-suklaa-rahka-kermavaahto ja kerma-mustikka-täyte. Molemmat kelpasivat. Tuulihatuissa on tärkeää kananmunien tuoreus. Näissäkin Katan Kanalan munia. Tulevana torstaina Rekossa huikea tarjous 5 €/30 munan levy. Lämmin suositus.
Ja sitten suositus lukukokemuksesta. Elton John. Elämäkerta. Olen vaikuttunut, järkyttynyt, vakuuttunut, ja veikkaan, että viimeiset 60 sivua kirjasta on vielä TTK:n jälkeen kuunneltava. Palaan asiaan.
Täällä juotiin Osso Buccon kera Gigondas l´hallali grande reserve 2016 ja tykättiin. Kokkaus on mukavaa, kunpa vain olisi siivooja käytössä sen jälkeen.
Minulla on tiskaaja. 😉
Tuo Gigondas on joskus maistettu, ei ainakaan huonoa sanottavaa.
Sapori Sardin isänpäiväillallinen oli kaikkien mieleen. Kiitos suosituksesta. Ruoka oli hyvää. Risotto alla mare ja vermantoitu valkoviini, lasku oli iloinen yllätys! Käydään kyllä toistekin, meiltä mökiltä vain 700m.
Vallan mainiota, että siellä on ollut hyvä päivälliskokemus. Sapori Sardi kannattaa kyllä pitää mielessä. Eikös lähes kaikki (valko)viinit ole fermentoituja?
Kyllähän se niin on, mutta etiketissä oikein luki, en ole aiemmin niin kiinnittänyt asiaan huomiota.