Hyvä päivä tänään

Prologi:
meidän esikoisella oli ala-asteikäisenä Muumi-herätyskello, jonka herätysääni oli: ”Hyvä päivä tänään”! Sellainen on tänäänkin ollut.

Aurinko, ja lämpö.

Varhainen herääminen, ja pihalle. Noh, kuitenkin takaisin keittiön pöydän ääreen aamukahville.

Sykkelöimään, kohti yliopiston puutarhaa. Sielläpä pitkähkö tovi vierähti: puiston penkillä istuskelin ja tyttären kanssa chattailin. PHP-muutoksista ja Windows7:n tuen loppumisesta. TAAS on tehtävä isoja muutoksia sekä softaan että rautaan. En tykkää, ja arveluttaakin vähän. Ehkä turvaudun ammattilaisapuun, – ja vien sorvin liikkeeseen.

Ja sitten puutarhalla oli paljon katseltavaa ja kuvattavaa.

Puutarhalta päätin polkea kohti Jääliä, – anopille tervehdyskäynnille. Eipä minun paljon tarvinnut jutella, kunhan kuuntelin. 😉

Kotimatkalla kiertelin ja kaartelin, yritin imeä tätä lämpöä, varastoida, kulkea, aistia, nauttia.

Kotipiazzalla Parman salaattia ja kasvislasagnea, tuntui kuin jossain etelässä oltaisiin.

Se tunne vain vahvistui, kun saimme kutsun ystävien luo Oulujoenrannalle, tai oikeastaan murtoveden äärelle. Joka tapauksessa aurinkoisella parvekkeella lasilliset, paritkin 😉 sopivat ihan poikkeuksellisen huikean, helteisen torstai-illan eloon. Höpöttelyä, rupattelua, kuulumisten vaihtoa, tulevista ja menneistä juttua. Niin mukava.

Toisaalta on vähän sellainen ”Näkemiin, kesä!” -olo. Haikeutta ilmassa. Kuitenkin: hyvä päivä tänään.

4 kommenttia artikkeliin ”Hyvä päivä tänään”

 1. Oletko tosiaankin ollut tähän asti Windows 7: n käyttäjä. Minä vaihdoin jo pari- kolme vuotta sitten, kun se oli tarjolla. Helposti istui koneeseeni. Miten minulle on jäänyt sellainen kuva, ettei asennus kovin kummoisia vaatinut. Elementsit, Lightroomit, sun muut toimivat samointein. Ainoa asia, johon törmäsin nyt alkukesällä, kun hankin wanhemman mallin filmiskannerin, siihen täytyi ladata uudempi roskanpoisto- ohjelma, kun entinen ei toiminut kympissä. 50euron panostus oli se.

  Vastaa
 2. Olenhan minä ollut vanhan, oikkuilemattoman Windowsin uskollinen ja tyytyväinen käyttäjä. Mökkiläppärissä on sentään 8.1.
  Mutta nyt on kyllä ”pakko” siirtyä uutuuksien äärelle.

  Joten jos blogia ei enää tulevina kuukausina näy niin PHP-asennus ja Windows ovat syypäitä, en minä. 😉

  Vastaa
 3. Yksi mukavista Windows- 10: n mukavista ominaisuuksista oli, että siinä nuo wanhan Nikonin raw- kuvat näkyvät suoraan resussien hillinnässä pikkukuvina.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.