Tien päälle

Tulin iltapäivällä äidin luota ja kaupasta, ja leuhkin Pehtoorille, että kävinpä tullessa  jo kaupassa ja roudasin  reilusti ruokaa, ettei huomenna tarvi. Mihin mies sitten, että sehän on sitten sama lähteä saman tien. – Mutta ku ei oo vielä syötykään. Tai noh, jos laitan nuudelisopat? – No laita.

Niinpä syötiin, pakattiin (enemmän paperi- ja digitaalaisia juttuja sekä ruokaa kuin vaatteita), kastelin pihakukat ja eiku menoksi. Sellainen ”koska mä voin” -fiilis. Lähdettiin mökille – tuosta vaan.

Tarkoituskin oli lähteä, mutta vasta huomenna aamulla. Eipä olla kyllä vuosikausiin lähdetty illaksi tienpäälle. Tänään lähdettiin, keskelle neljän ruuhkaa. Mutta Oulu – Kemi -väli on rempassa, joten senkään takia ei kovin joutuisaa matkantekoa. Oulussa oli kesä, lämmintä ja aurinkoista, mutta jo Iissä meni pilveen ja sumu laskeutui tien päälle. Ja sellaista sitten oli koko matka höystettynä ajoittaisella tihkusateella ja pienillä sadekuuroilla. Kulleroita Simossa ja Louessa, poroja Sodankylän puolella. Ja kaupassa ei tarvinnut käydä.

Helposti on matka sujunut. Nyt (varttia vaille yhdeksän) mökille enää vajaan tunnin matka. Ja totta puhuen aika syksyiseltä nyt näyttää.

Siispä tiedossa Lapin kesän tuntoja ja kuvia lähipäivinä.

 

4 kommenttia artikkeliin ”Tien päälle”

 1. Mehän tulimme sieltä toissapäivänä pois, satoi joka päivä, näkyvissä yksi korvasieni (jätin kasvamaan), palapeliä tuli aloiteltua (3D versio, sopisi insinööreille). Nyt Ylläsjärvellä kattoremontin hanslankareina ja kokkina. Tänään sataa ja pidämme mökkipäivää.

  Vastaa
  • Koetinkin tuossa Hangasojan ylittäessämme kuikuilla, näkyisikö mökilläsi elämää… Matkalla muistelimme viime vuotista kesäkuun alun mökkireissua, mahdollista korvasienisatoa ja muistimme, että sinähän se olit joka meidän korvasienisadon turvasit. Kiitos vielä.

   Ja lämpöä sinne Länsi-Lappiin toivottelemme!

   Vastaa
 2. Tervetuloa!Me täällä Lapin rauhassa nyt jo kolmatta päivää.Viileää on ollut ja tänään satanutkin,mutta loppuviikosta hellettä,joten toivottavasti on aurinkorasvat mukana.Kesä tulee myös Lappiin!

  Vastaa
  • Bures boahtin – Vuotsossa oli uusittu tervetulotoivotus. Ilahduin siitä. Olisin kuvannut, mutta — tiedättehän Pehtoorin. Noh, kerran sentään pysähtyi. Mutta ei kulleroiden kohdalla. 😉

   Ei ole aurinkorasvoja: ikkunanpesutarpeet, kamera ja hyvä mieli. Niillä mennään. Satoi tai paistoi.

   Aurinkoa sinnekin!

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.