Vasta perjantai

TGIF. Että onneksi on perjantai. Nyt voisin vääntää sen niin, että onneksi on VASTA perjantai. Jotta ei tänäänkään tarvinnut kohti kotia mökkimaisemista lähteä. Onneksi.  Niin hyvä olla täällä, ihan herran kukkarossa, vailla mitään velvoitteita.

Tänään on lauhin päivä viikkoon, – vain – 16 C, ja iltapäivällä taisi olla vähän vähemmänkin. Tosin tunturissa tuuli aika lailla, mutta sehän tarkoitti punaisia poskia, joten ei valittamista.

Aamupäivän käytin ”studiokuvauksiin” – tai siis erilaisiin tuote-, ruoka- ja juomakuvauksiin, joihin vain täällä mökillä on mahdollisuus (sopiva valo, astiat, miljöö). BTW tällä viikolla olen ottanut reilusti yli 1000 kuvaa. Melkein kuin olisin jossain pidemmälläkin reissulla. Mutta täällä valo ja varjot, maisemat  ja maut vaihtelevat koko ajan niin paljon, että on ”pakko” kuvailla.

Maan ja taivaan rajalla. 

Ja ulkona olo on myös tärkeää. Sitäkin olemme tänään tehneet. Molemmat tahoillamme tuntitolkulla, ja sitten kohtasimme Saariselän keskustassa. Päätimme lähteä tutusttumaan alueen uuteen ”nähtävyyteen”: Nordic Light Hotel, ja sen ravintolat.

Tiedättekös mitä tuolla maksaa yksi yö?   – Aika paljon. Mutta paljon siellä silti näytti olevan turisteja.

Vähän yllättäen ”meille paikallisillekin” on syntynyt liki sadan igluhuoneiston, ravintolan ja kaikkien muiden palveluiden kokonaisuus ihan lähelle Saariselän keskustaa – tai oikeastaan osaksi sitä. Siis Nestettä vastapäätä nelostien länsipuolella on iso iglukylä, jonka pihalla on Ice Bar & Restaurant.

Kävimme baarissa. Jääbaariin on kympin ”sisäänpääsymaksu”, jolla saa lämpimän juoman: mehua tai kaakaota, terästettynä tai ilman.

Kyllähän me mökkiläiset suuren maailma meiningistä olimme ihmeissämme…

Kaakaot nautittuamme jatkoimme tepastelua.

Ilta kotosallla -mökillä tietysti.

Ja ilokseni puhelukin.

Onneksi on vasta perjantai.

6 kommenttia artikkeliin ”Vasta perjantai”

 1. Onneksi on vasta perjantai! Niinpä, lopetin valvonnan eilen aamulla ja saimme sovittuja vieraita heti eilen. Nyt odottelen, että seraavana yönä meillä on rakas yövieras E . Ja sunnuntaina juhlitaan E:n nimipäiviä! Iloja riittää…onneksi!

  • Luulen, että minusta ei koskaan olisi ollut yövuoroja tekeväksi. 12-tunnin vuoroja kyllä aina joskus hulluimpina työvuosina (väikkärin loppuvaiheessa, uusien luentosarjojen tekovaiheessa etc.) mutta ei yövuoroja.

   Ihana että siellä on ilojakin Mukavia juhlia sinne!

 2. Meillä on myös Levin Utsuvaarassa (ennenvanhaan Uutsuvaara?) ”Iglukylä”,upealla paikalla ja hienoilla näköaloilla.Kysyin yön hintaa häälahjaksi kummipojalle ja tuoreelle rouvalle…ja unohdin samantein.Ihan liian pikkusen kallista unta tai unettomuutta…myös lahjan ostajalle.Hieno idea,mutta köyhät älkööt vaivautuko!Tervetuloa rikkaat turistit!Näkymät on upeat ja Lapin luonto mitä kaunein!

  • Täällä noita iglukyliä on jo useitakin: itäinen ja läntinen Kakslauttanen, Nordic Star ja sitten vielä Ivalon lähellä on Aurora Village (ei olla käyty). Ja sitten vielä Kaunispään laella o Arctic Star Hotel, jossa on kattoikkunallisia rivitalohuoneistoja. Ja kysyntää on. Hyvä niin! Jos kerran turisteja riittää niin mikseipä?

 3. Kallistahan tuolla on, mutta rahalle saa myös vastinetta. 430€/yö maksoimme Kööpenhaminassa viime keväänä pelkästä Scandic Palacen huoneesta, ilman kummempia hienouksia. Sattui olemaan jääkiekon MM- loppukilpailut ja samaan rahaan riemuitsevat ruotsalaiset kylillä.

  • On ollut Scandicilla hintaa. Mutta juuri noinhan se on: kysynnän mukaanhan hinnat määräytyvät. Ja kun kerran aasialaiset ovat valmiita maksamaan niin miksipä ei … 😉

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.