Pakkasperjantaina hyvä hyrinä

Ihan mielettömän hieno päivä tänään. Kunhan aamupäivällä sain osuuteni viestinnistä suoritetuksi, pakkasin kamerarepun ja lähdin ulos. Ihan vain piipahtamaan. Ja parituntinen se sitten kuitenkin humahti. Kiertelin jokisuistossa, vinkkelit jalassa taas kerran lenkillä, eikä palellut ollenkaan. En ehtinyt kylmään reagoida, sillä oli niin hienon näköistä ja paljon kuvattavaa…

Minulle käy Lapissa usein niin, että tulen ajatelleeksi, että ei ole ihme, että esihistoriallisena aikana ja vielä nykyisinkin aborginaalien ja muiden niin sanotusta sivistyksestä kaukana olevien kansojen keskuudessa auringolla on maailmankuvassa, ajanlaskussa ja uskomuksissa niin keskeinen sijansa. Tänään noita ajatuksia oli keskellä pakkasperjantain Oulua. Aurinko oli vaikuttava, koskettava, hallitseva… Ja jo lämmittäväkin.

Kotikaupunki oli taas kovin kaunis.

Kotiin tultua oli hyvä ryhtyä laittamaan ”patikkaruokaa”. Tarte flambee liittyy patikkareissuihin ja on oikein hyvä pakkaspäivän nopea, helppo ruoka.

Pikkuisen fuskasin ja muutaman juustohipun laittelin pinnalle, – hyvää tuli. Todella hyvää. Ohje on täällä.

2 kommenttia artikkeliin ”Pakkasperjantaina hyvä hyrinä”

  1. Ensimmäinen kuva on ihana ja toisesta tulee nälkä ja tekis mieli lähtee syömään. Hyvää päivää Teille kaikille ja halauksia varsin paljon Hänelle; Poika- tyttö ja tietty myös Apsulle ja teille molemmille! Marke ja mummi ja Teuvo

    Vastaa
    • Sunnuntaihuomenta sinne Pirkanmaalle! Kyllä meillä täällä on nyt kaunista kuvattavaa ulkona ja sisällä. MIetin juuri tarkenisikohan lähteä … – 25,5 C näyttää keittiön pakkasmittari. Noh, joka tapauksessa lämpimiä terveisiä teille!

      Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.