Lapin kesä ja mökkinaapuruus

Koko päivä ulkona. Huolimatta siitä, että lämmintä on ollut vain about + 4 C, ja tuntunut vielä kymmemmälle. Ja välillä – lyhyesti tosin – on satanut rakeita. Ei vettä kuitenkaan. Ihan vaan rakeita.

Aamupäivällä lähdimme Kutturantien varteen: ajatuksena täydentää korvasienisaalista. Yhden näin, mutta samaan aikaan olin äidin kanssa puhelimessa, joten en edes sitä poiminut. Vaihdoimme paikkaa. Aholammen tienvarteen auto, ja siitä metsään. Toinen tunti kului siellä metsässä kulkiessa, missä siinäkään ei mitään vikaa. Päinvastoin: kauniita mäntykankaita, ”erämaalampi” kuvattavana ja hyvä hengittää ja liikkua. Mutta ei korvasieniä. Ei sitä yhtäkään.

Eikä meillä nyt niin pakottavaa tarvetta ollut saada niitä sieniäkään enää lisää. Meillä kun oli eilen ”mökillekuljetus”! Pari, kolme litraa sieniä oli terassilla muovipussukassa ja jälkeenpäin tuli viesti: ”jos jaksat vielä keitellä…. ” – Jaksanko?

Tällaistakin voi bloggaaminen saada aikaiseksi. Olemme ”Lähes naapurin” kanssa tutustuneet blogini kautta. Molemmin puolin on oltu avuksi muutaman kerran ja tavattukin täällä Myötätuulessa, mutta että korvasieniä kassillinen! Erinomaisen iloisia olimme tästä ja todellakin jaksoin tänään ne ryöpätä ja pakastaa. Toivon mukaan nautimmekin niistä jossain välissä yhdessä.

Iltapäivä sitten mökin pihapiirissä: haravointia, hiekkaprojektia, kaarnalaivojen tekoa 😉 , liiteri- ja puuhommia, katajoiden perkausta, risusavottaa (onneksi ei enää ole metsäpalovaroitusta: yhteensä ainakin 20 kottikärryllistä risuja polteltu) ja rantasaunaa. Hyvä on kaupunkilaisen mökkipuuhissa olla. Mietin, että mitähän, jollei meillä olisi tätä paikkaa? Paljon puuttuisi. Tärkeä tämä on.

4 kommenttia artikkeliin ”Lapin kesä ja mökkinaapuruus”

 1. On siellä melko viileää. Täälläkään ei enää kovaa hellettä ja tuuli on aikamoinen välillä. Vettä täällä kaivattaisiin ja runsaasti. Toissapäivänä satoi 2mm ja sitä ennen 18.5. on tullut vettä. Kaikki kuivuu pystyyn. Kaikki kasvit ovat etuajassa. Juhannusruusukin jo lähes lopettanut kukinnan. Mietinpäs tässä, että mikä enää kukkii heinäkuussa?
  Olette olleet ahkeria ja teillä on mukavat naapurit. Hyvää ja nautinnollista torstaita!

  Vastaa
 2. On täälläkin kaikki etuajassa, saman verran kuin viime vuonna jäljessä. Hillakin jo kukkii, lehti puussa ja tuntureiden kupeet jo aika vihreät.

  Luulenpa että kotipihalla omenan ja alppiruusujen kukinta on ollut parhaimmillaan juuri kun olemme poissa. Ei ole kesät samanlaisia.

  Mukavaa viikonloppua sinullekin, ja sopivaa sadetta sinne etelään.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.