Lähtölaskenta jo aluillaan

Alan olla pian valmis tasavuosireissulle. Lääkärintodistus poliisilaitokselle ajokortin voimassaoloksi hankittu ja toimitettu, passikuvat kärsitty, passi tilattu ja saatukin, ripset ja kulmat on huollettu ja värjätty, läppärin virustorjunta, tallennustila ja kuvankäsittelyn päivitykset kunnossa, parikin raitapuseroa (sini-valkoisia, surprise) hankittu, Balmurin huiviin investoin, hierojalla nettiroikkunan ja kuvankäsittelyn turmeleva vaikutus ainakin toistaiseksi taas korjattu, …

Ensi viikko onkin sitten kituviikko, jolloin ”on tehtävä, mitä on tehtävä”: veroilmoituksia, jäsenkirjeitä, ainakin yksi pienen pieni kuvaussessio, Caritaksessa tarpeellisia toimia, postikorttikaupan avaus … Eli ”kunhan Mauri on työnsä tehnyt, Mauri saa mennä”. (Mistähän tuo sanonta tulee?* ) Kyllä jo kovasti odotan.

Olisiko villejä arvauksia, mihin olemme lähdössä? Ne, jotka eivät ole saaneet kohdettamme tietoon jotakin kautta, voisivat arvailla. Arvanneiden kesken arvon pienen palkinnon, jonka tuon ”kohteesta”. Siis tuliaisarvonta. Kaikki halukkaat saavat esittää kaksi arvausta. Suoritamme arvonnan 6.5., kunhan olemme kunnolla asettautuneet lomapaikkaan. Ja mikähän se on?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 • Wikipediassa oli tällainen selitys:
  Mauri on tehnyt tehtävänsä, mauri saa mennä” on sanonta, joka yhteiseurooppalaista fraasiperintöä. Sanonta viittaa kiittämättömyyteen, jota auttaja saa osakseen autetulta. Lause on peräisin Friedrich von Schillerin näytelmästä Fiesco. Maurilla tarkoitetaan mauri Hassania, mutta sanontaa käytetään Mauri-nimisten miesten yhteydessä.
  Enpä sitä nyt ihan noin ajatellut. 🙂

16 kommenttia artikkeliin ”Lähtölaskenta jo aluillaan”

 1. Loma ,arvaan tutut maat,uudet maisemat. Italia? Itävalta? (Mallorca?)Oikein hyvää matkaa ja paljon onnea,Kuvia ja tunnelmia odotellaan.

  Vastaa
 2. Oi, pitkästä aikaa blokiin kurkistin ja oisko joku ihana Provencen pidempi loma tiedossa.
  …..nyt sitten käynkin ahkeraan täällä kurkistelemassa minne päädytte lomalle.

  Vastaa
 3. Minulla reissuun (taas Wieniin) enää yksi yö! Tai no, ensin yö Hiltonissa ja vasta lauantaiaamuna lento kohteeseen. 🙂

  Villit veikkaukseni teidän reissusta: 1) Katalonia 2) Champagne.

  Vastaa
 4. Ja toinen arvaus Kataloniaan, jossa me on käyty jo aika montakin kertaa. Talo vuokrattu sekä Calongesta että Rosesista, Barcelonassa käyty, Gaudit nähty ja paikalliseen ruokaan ihastuttu, mutta paljon on vielä näkemättä ja kokematta. Sinnekö siis? 😉

  Vastaa
 5. Barcelonasta juuri tulin ja siellä oli ihana kesä, terveisiä vaan! Arvaan kuitenkin teidän matkan suuntautuvan Italian suunnalle.. Jos lähtisitte kahdestaan veikkaisin vaellusta ja muuta nautiskelua kauniilla Caprilla, mutta isommalla porukalla ja lapsi mukana arvaisin kohteenne olevan vaikkapa Korsika! Hyvää matkaa minne sitten menettekin!

  Vastaa
  • Hyvä pointti huomioda tuo, että matkakohteen valintaan on vaikuttavat sekä porukan koko, että Apsu, jolla myös on pian synttärit (kolme vee). Barcelonassa me on kyllä käytykin, ja ensimmäisellä kerralla meidän Juniori oli nelivuotias, joten kyllä se on myös lapsille passeli kohde. Tibidabo ja eläintarha (vieläkö albiino gorillan on elossa?) ja Sagrada Familia olivat lasten top 3. Kauppahalli minun. 😉

   Vastaa
 6. No on kait se Kroatia…Kaunis maa ja Kataloniaa jo nähty,niin sinne siis…Todellisuudessa olimme Barcelonassa ja ihastuimme kerralla kaupunkiin!Ei ihanampaa ja ystävällisempää paikkaa!

  Vastaa
 7. Pitää vielä tuon Teletappi jutun perusteella arvata: Irlanti. Perusteluina vuhreät nummet, joilla nelikko kirmaili.

  Vastaa
  • Mainio päättely. Ja todellakin: Irlanti ja sen vihreät nummet ovat kauan olleet matkahaaveenani! Illalla kerron lähdetääänkö juuri sinne.

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.