Kevättä – ainakin mielessä

Onhan tämä vähän noloa, mutta tässä iässä kovin tärkeää: nukuin ihan mahdottoman hyvin viime yönä. EI painajaisia, ei särkyjä, vuodenajasta huolimatta ei allergisia oirehtimisia, ei valvottavia huolia läheisistä tai vähän kauemmistkaan. Minä vaan nukuin. Se ei kuulkaa enää ole mitenkään ihan tavattoman tavallista. Mutta niin nyt on vain käynyt. Ja olen siitä kovin iloinen, – ja virkeä ja aika aikaansaapa.

Ja tänään on ollut kevät.

Ei mitenkään hillittömän lämmintä, mutta sen verran kuitenkin, että tänään oli kevään ensimmäisen pyörälenkin aika.

Tosin aamupäivällä kävin merenrannassa kävellen, todeten, että melkein rantaan asti on vielä jäät. Mutta kuinka olikaan tyven. Teki mielenkin tyveneksi. Miksipä minun pitäisi maailman murheista huolehtia, kun en kuitenkaan niille mitään voi. Läheisten murheista ja iloista välitän, ja niihin joskus jotain voin, mutta .. mitäpä tässä murehtimaan.

Kivitasku.

[Ei ole tänään ollut ainoa lintu, joka on riemuinnut ja kertonut siitä laulullaan kaikelle maailmalle. Ihan mahtavia konsertteja pitkin päivää siellä ja täällä.]

Kun iltapäivällä kummasti laiskotti, ehdottelin Pehtoorille, jotta olisiko se viikon etnisen ravintolan testauksen aika, ja niinpä me pyöräilimme kaupungille syömään: viime viikolla turkkilainen Istanbul ja tänään verrokki turkkilainen Hagia Sofia. Teen ensin viikolla postauksen. Eroja on.

Pyöräily oli tämän vuoden ensimmäinen: sehän se on mukavaa… Ja edelleen mietin, että josko sen sähköpyörän ostaisin ….

Palatessa häivähdys kevään tulosta, ja varma merkki siitä ovat opiskelijat haalareissaan.

Ikävähän niitä on. Opiskelijoita istumassa luennoilla haalarit päällä, vapun jälkeen tenteissä ihan pallo hukassa, keväällä kirimässä talven taantumia, tai sitten ei. Niitä ”ei” melkein yhtä paljon kuin suorittajia … Mutta  juuri tähän aikaan keväästä on ikävä opiskelijoiden pariin, ja siihen, että itsekin saa tehdyksi ja saa oltua avuksi ja eteenpäin monelle.

Tänään tekemisillä vaikutus kuitenkin enimmäkseeen ihan pienessä piirissä, ihan itsellekin mukavaa kuvailla kevättä, kortteja.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.