Täydenkuun mentyä, ulkoilun, saunan, hyvin syömisen ja jaetun viinipullollisen jälkeen yöuni levollista ja kohtuullisen pitkää. Yli seitsemään sitä riitti! Hyvillä mielin aamupuurot ja sitten kahden kolan taktiikalla teimme lumityöt, ja niitä eilisen illan, viime yön sateen jälkeen, riitti. Tosin kevyttä, kaunista puuterilunta se vain oli.

Aamun pimeän ja hämärän vaihtuessa siniseksi hetkeksi ajelimme kylille, Saariselän keskustaan, ja ensin vuorossa kapuaminen Kaunispään päälle.

Päällisin puolin katsastimme ”Kiinan muurin”. Toissapäivänä avatun uuden kiinalaisella pääomalla tehdyn hotellin ja ravintolan ohi mennessä näimme, että sielläkin oli ”haalarikansaa”, eikä siis mitään vapunjuhlijaopiskelijoita, vaan eri ohjelmapalveluiden asiakkaita (Lapland Safaris enimmäkseen). Matkalla pulkkamäkeen (siellä oli varmaan lähemmäs sata henkeä), moottorikelkka- ja huskysafarille, souvenirs-putiikkeihin tai vain kulkemaan ”promenadilla”. Paljon oli väkeä liikkeellä.

Kaunispään Huippu-ravintolan uusissa laajentuneissa tiloissa ei ollut paljon väkeä, eikä kyllä rinteessäkään. Ehkä minä joku päivä?

Palattuamme alas, kylälle, oli aika satunnaisille jouluostoksille. Pari lahjaa löydettiinkin, ja minä itselleni uudet toppahousut!

Iltapäivällä piipahti Pehtoorin ex-työkaveri, todellakin piipahti. Kunhan illansuussa sain sapuskan tehdyksi avasimme Juniorin kovasti, moneen kertaan suositteleman punaviinin (rhonelainen Ogiers), mikä saikin muistamaan ja muistuttamaan, että jouluviinisuositukset ovat piakkoin kasattuna. Tuo tulee kuulumaan joukkoon.

Alla kuvia päivän lenkiltä. Kannattaa klikata oikeasta ylänurkasta kahta nuolta: siten kuvat aukenevat isommiksi, näyttävät paljon paremmilta. Siellä noita juttuja, joista kerroin…

 

6 Comments

    1. Ja nytkin sitä on tuolla pihalla odottamassa …. toivottavasti laduilla on kuitenkin käyty koneella ajelemassa. Aion avata hiihtokauden. 😉

  1. Liityn teidän Juniorinne joukkoon suosittelemaan tuota punaviiniä. Testattu ja hyväksi havaittu. 🙂

    1. Viinimakusi on siis meidän kahdenpolven mukainen. Voi kun asuisit Oulussa, kannattaisi käydä Juniorin asiakkaana. On kuule elementissään, ja kovasti yrittää auttaa kaikkia viinien ystäviä. 😀

  2. Tervehdys pitkästä aikaa! Olen kyllä käynyt lähes päivittäin lukemassa jutut ja katsomassa kuvat, mutta kommentointi on jäänyt vaikka ajatuksia on herännyt. Nyt kuitenkin ajattelin taas päivitellä, miten voi olla kaunista siellä pohjoisessa vaikka muistanet etten ole mikään talvi-ihminen. Tämä asia on oikeastaan vahvistunut eli olen alkanut epäillä käyväni aurinkoenergialla ja nyt alkavat kaikki energiavarastot olla lopussa. Täällä on pääsääntöisesti satanut kolme kuukautta.
    Itsenäisyyspäivänä oli kuitenkin todella upea sää. Aurinko ja kirkkaus olivat huikaisevia. Akkuihin ei kuitenkaan tullut montaa palkkia lisää….

    Nuo pohjoisen kuvat kyllä piristivät hieman tätä työyötä, kiitos niistä!
    Mukavaa joulun odotusta!

    1. Huomenta, Anneli ja kiitos paljon viestistä. Kommentointi ilahduttaa aina. Ja ilahdutttaa, että blogista ja kuvista on ollut piristystä. Tuollainen tieto piristää täällä.

      Eihän se eteläisen Suomen talvi yleensä, eikä tänä vuonna varsinkaan, ole mikään mieltäylentävä varmaankaan ole ollut, mutta reilu viikko enää niin valoa tulee lisää.

      Sitä odotellessa, tunnelmallista joulunaikaa ja valoa töihinkin!

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.