Oulussa on tänä viikonloppuna tapahtumia jos jonkinlaisia.

Ilmakitaransoiton MM-kisojen alkuerät on jo käyty, huomenna on finaali, joka on osa Kuuskan Paluu -häpeninkiä (huom. oululainen murremuoto), jossa taas on lauantaina esiintyjiä ihan joka lähtöön: 18.00–19.00 Paula Koivuniemi & Oulu All Star Big Band, 19.30–20.30 Lauri Tähkä, 21.00–22.00 Apocalyptica, 22.30–24.00 Eppu Normaali,  ja puolelta öin vielä ilotulitus. Kyllä minua vähän kiinnostaisi puolikahdeksan aikoihin riekkua jossain Kuuskan laitamilla….

Kuuskasta ja omista teinivuosista voisin kertoa yhtä sun toista, mutta ehkä en halua. En halua ”paluuta Kuuskaan”. Riittänee, että totean, että Anytimen ripsiväri, porkkanat ja Pusta Rose eivät ole hyvä yhdistelmä. 😀

Lauantaina on myös ”Koko Suomen kyläjuhla – Syödään yhdessä”, jonka Oulun osuus on Lasaretissa. Menun ja hinnat löydät täältä. Elovenapoppia (mitä se sitten onkaan) on luvassa about klo 16 ja 17.30. Luulenpa, että me ollaan menossa tuon ensimmäisen setin aikoihin. Ja tiedoksi, että JOS sää ei salli taivasalla syömistä, niin Lasaretisssa ovat luvanneet ottaa terassit käyttöön; pitkät pöydät on siis luvassa joka tapauksessa. Näkemisiin?

Oulun Super-viikonloppuun kuuluu myös Kespron (ammattilais)messut Oulu-hallissa, ja sitten Kansainväliset Suurmarkkinat torilla. Luulenpa, että nämä ovat vasta toista kertaa Oulussa, Viime vuonna me olimme tämän viikonlopun matsutake-jahdissa ystävien kanssa mökillä, joten nyt ensimmäinen kokemus. Kävelin kaupunkiin – kuten tein eilen hammaslääkäriin ja toissapäivänä asioille – ja minulla oli treffit Pehtoorin kanssa: mentäisiin syömään markkinoille.

Aikamme kiersimme ja kaarsimme, kojuja ja herkkuja riitti. Kukkakauppa, pretzel-leivät ja parmesantiski kiinnostivat ehkä eniten; totesimme, että huomenna haetaan niitä viikonlopuksi ja vastaisen varalle. Ja sitten suunnistimme kohti Gyrosta. Kreikkalaisen ruoan ”kioskissa” oli pisimmät jonot, parhaimman näköiset annokset, joten sinne siis. Ja annos (gyros salaatilla ja ranskalaisilla (oikeasti jotain muuta kuin tavikset ranskanperunat) 12 €) oli valtava. Jaksoin puolet. Kännykuvassa ei näy valkoinen kastike, joka oli makoisaa, sitoi annoksen osat yhteen. Se EI ollut tsatsikia, vaan jotain makeampaa. Jos joku tietää mitä, kertokoot.

Siellä me istuskeltiin torinrannan laiturilla ja syötiin katukeittiön hyvää ruokaa, eikä paljoakaan paleltu. Hrrr…

 

Onhan se kokkienkin syötävä!

Leivän ja juuston tuoksu oli huumaava, ainakin nälkäisen nenään..

Ehdottelin näitä Pehtoorille, mutta kyllä minulla olisi Hangasojan varressa näille käyttöä itsellänikin…

Näiden tyyppien juustoa ostimme kilon  viime syksynä Helsingistä Rautatientorilta. Eikä ole kaduttanut. Viikonloppuna haetaan kimpale nytkin, ja varmasti basilicokin lähtee mukaan, koska Italiasta tuotu on aika päiviä sitten loppuun kulutettu.

Trombiperunoita?

Suklaahedelmät näyttivät melkein yhtä hyviltä kuin italialainen jäätelö. Kiellettyjä hedelmiä…

Englantilaisten toffeiden kauppa on korea ja herkut hienon näköisiä. Kerran ollaan tuollaisia, tuon factoryn, herkkuja ostettu ja petytty aika pahasti. Sokerille ne maistuvat, entäs mille muulle?

Englantilaisilla oli myös houkuttelevia hilloja ja marmeladeja ja astioita!

6 Comments

 1. Vastaavat markkinat olivat Lahdessa kesäkuun alussa. Silloin sattui suurinpiirtein lumisadeilmat, joten markkinat jäivät käymättä. Onneksi pääsimme tunnelmaan viime viikonloppuna Kuopiossa. Suklaahedelmät näyttivät niin herkuilta, mutta valitsimme kuitenkin italialaisen jätskin. Lapsiparka vaan valitsi luultavasti kirpeimmän makuvaihtoehdon, eli appelsiinin, joka ei ollut pienten eikä kyllä isojenkaan mieleen.

  1. No niin sataa nyt täälläkin, ei sentään (vielä ainakaan) räntää tai lunta. Mutta kyllä nuo hyvät markkinat on: vähän erilaista syötävää tarjolla… harmi, että jätskivalinta meni pieleen.

 2. Käyhän kuvaamassa myös ilmakitarafinaalia, todella hauskaa hommaa nimimerkillä ”kaksi kertaa eturivissä kameran kanssa”.

  Blogisi on ollut pienessä paitsiossa kohdaltani. Ei mitenkään tietoisesti, mutta RSS-feedisi on ilmeisesti rikki kun se ei ole päivittynyt kuukauteen. En siis saa sieltä kautta ilmoitusta postauksistasi.

  1. Luulenpa, että jätän ilmakitaraskabat väliin. Sää ja se, etten tunne lajia ollenkaan, eivät liene hyviä tekosyitä, mutta ne nyt ovat ainoat. 🙂

   Apua, miten osaan RSS-feedin korjata. Koetan asentaa uudelleen. Harmi että olet ollut pois lukijoistani.

 3. Minulla ei ole ollut WordPressin RSS:n kanssa koskaan ongelmia, joten en osaa auttaa. Hankalinta tässä on, että RSS on WordPressin natiivi ominaisuus eli sen pitäisi toimia oletuksena aina kun julkaiset artikkelin.

  Viimeisin postaus feedissä on julkaistu 20.7, muutitko jotain blogin asetuksia silloin? Päivititkö WordPressiä? Asensitko uuden teeman tai pluginin? Vaikea tietenkin muistaa, mutta on mahdollista, että joku teema tai plugin, joka ei ole esimerkiksi yhteensopiva nykyisen WordPress-version kanssa sotkee feedin.

  Pikaisella googletuksella löysin pari sivua, joista VOI olla apua:
  https://www.greengeeks.com/tutorials/article/2-best-ways-to-fix-rss-feed-errors-in-wordpress/

  https://wpengine.com/support/fix-rss-errors-wordpress/

  kKoska mitään tuoretta keskustelua Googlesta ei löydy, niin mitään yleistä RSS-bugia WordPressissä ei tällä hetkellä pitäisi olla.

 4. Kiitos, Pasi. Mietin itsekin noita uusia asetuksia tms. mutta juuri tuo Tankavaara päivän postaus 20.7. näyttää olevan tosiaan viimeinen feedissä. Mökillä siis postailin, ja siellä en kyllä mitään muutoksia WP:iin tehnyt. Mutta minä yritän löytää ratkaisun.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.