Kesän lämpöön kylmä kurkkukeitto

Tämän viikon postauksista puuttuu ”Jokaviikkoinen soppamme”.  Niitä alkaa olla jo yli kaksikymmentä, puoli vuotta on pian soppia keitelty ja maisteltu.

Kun keskiviikkona oli kesä, oli väistämätöntä, että tein kurkkukeittoa. Sitä meillä tehdään monta kertaa kesässä. Se on helppoa kahdelle tai kahdellekymmenelle. Se on parasta kun teet aamulla ja tarjoat illansuussa. Maistuu toki seuraavanakin päivänä.

Kahden hengen annos syntyy seuraavista aineksista…

Kurkku-jukurttikeitto

1 kurkku
½ tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
4 dl Bulgarian jukurttia
ruohosipulia

Raasta kurkku, sekoita joukkoon suola ja laita siivilään valumaan.
Silppua valkosipulinkynsi, laita ne kulhon pohjalle, kaada päälle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria. Sekoita 4 dl Bulgarian jukurttia (sen olen monien kokeilujen jälkeen todennut tässä parhaimmaksi, raikkaimmaksi) joukkoon, silppua sekaan ruohosipulia.

Sekoita lopuksi sekaan valunut kurkkumassa ja anna makuuntua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.

Kun tuot keiton tarjolle, sekoita joukkoon muutama jääpala ja oheen silputtua paprikaa ja kurkkua, ehkä sipulia ja krutoneita. Sekä tietysti hyvää leipää.

 

Ja sitten linkki viime kesän ”hittikeittoon” = Kokkolan kurkkukeitto.  Se on hienostuneempi versio tästä samasta asiasta. Suosittelen.

Kurkkukeitto ja muuta hyvää

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.