Kesäkaupungissa

Kesäisin teen lenkkini mieluiten kaupungissa, tai Nallikari-Möljä-Hietasaari -huudeilla. On paljon katseltavaa, kuvattavaa. Ja kesällä Oulu on aika kaunis kaupunki. Jollen kävele kaupunkiin lenkille niin sitten ajan parkkiin Linnansaareen tai Raattiin ja lähden siitä tepastelemaan. Tai jään Caritas-käynnin jälkeen kaupunkiin kameran kanssa – niin tänäänkin.

Tänään lenkki urheilusuoritteena oli lähinnä hämäystä, kalorinkulutuksen kannalta nurinkurinen ja siinä oli luokattoman paljon taukoja. Eli vain ihan ydinkeskustassa liikuin, lounaaksi nautin Pakkahuoneenkadun Tähtijätski-baarin patiolla lakritsitötterön. Enpä ole ennen heidän jäätelöitään ennen syönyt, mutta kummasti tuli mieleen nimittää sitä gelatoksi. Siis hyvin italialaisen oloista jäätelöä, mikä minun asteikollani merkitsee oikein hyvää jätskiä. Taukoja syntyi paitsi jätskin syönnistä, myös siitä että koetin harrastella/harjoitella katukuvausta. ”Väijyin” ihmisiä kameran kanssa.

 

 

 

Hoksasin, että olen melkein unohtanut Martin! Ehkä valokuvauksen edistyminen, rohkaistuminen kuvaamaan oikeita, liikkuvia ihmisiä, on vienyt minut pois Martin luota. Luottomallini on joutunut unohduksiin, – onneksi oli yhtä viehättävä kuin ennenkin. Ja koko Ajan kulku -teos sai hienot kulissit Silvanin puiston kukkivista puista.

Tänään on ollut myös aikatauluttamispäivä. Paljon kaikenmoista tullut sovittua, kutsuttua, tilattua, lupauduttua, varattua. Ja taustalla kyllä nykyisin yhä useammin kaihertaa, mitä minä teen ensi talvena? – Pitäisikö sittenkin pyrkiä kokiksi opiskelemaan.

6 kommenttia artikkeliin ”Kesäkaupungissa”

 1. Yhden illan viime viikolla pohdin samaa (= pyrkiä kokiksi opiskelemaan). Esa K. vihjasi asiasta fb-keskustelussa, huomasit varmaan. Mutta sitten mietin, että kai aikuisopiskelijaryhmät täyttyvät ilman meikäläistäkin…

  Vastaa
  • Maisa, täyttihän Sikke Sumarikin kokkiryhmää vaikka on meitä vanhempi (mitä ei kyllä ulkonäöstä uskoisi). Joo, huomasin kyllä EK:n ”mainoksen”, ja on kyllä aiemminkin sanonut että mukaan vaan.
   Mutta kun minulla kun tämä toinenkin ammattitutkinto vielä himpun verran vaille valmistumista…

   Vastaa
 2. Ihan oikea mentaliteetti sinulla Reija, potea huonoa omaatuntoa kaikesta mistä saat nautintoa. Se on sitä oikeaa Suomalaisuutta. Verenmaku suussa … kele sitä pittää ihmisen täällä ajassa elämisensä suorittaa, ei tänne nautiskelemaan ole tultu.
  Askellettetuja kilometrejä, syötyjä kaloreita, tehtyjä (tai oikeammin tekemättä jääneitä töitä), valotettuja ruutuja, näillä sitä ihmispolosta mittaa otetaan.
  No heti huomisesta sinulla on mahdollisuus korjata kurssia …

  Vastaa
  • Vallan mainiota, Jarin! Näinhän minut on rakennettu, ei voi mitään.

   Ja jälleen kerran totean, että kun minulle se suorittaminen on tärkeää, ilman sitä elämänmeno ei tunnut hyvälle, eikä mielekkäälle, elikkäs minulla on hyvä olla kun on jotain tavoitteellista tekemistä, oppimista ja aikaansaamista. Tosi juttu: tästä päivästä on mahdollisuus tehdä eilistäkin parempi. 😀

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.