Uusia keittiöjuttuja

Jokaviikkoinen soppamme siirtyi torstaille, kun Pehtoori toi aamupäivällä kaupungista Tomi Björkin uusimman keittokirjan ja Enni Mustosen Rautarouvan tytär! sekä lohta, jolla aikoi aloittaa tämän kesän savustuskauden.

Björkin kirjassa oli paitsi tavattoman, paikoin aivan liian, tummat kuvat, joissa melkein puolessa ”rekvisiittana” oli käytetty ryppyisiä pöytäliinoja ja rutattuja pyyhkeitä, mihin ruokakuvaajaksikin opettelevana kiinnitin kriittisen huomioni, mutta myös mitä mainioimmilta tuntuvia simppeleitä ja rentoja kesäruokaohjeita. Päätimmepä heti kokeilla savulohelle uudenlaisia lisukkeita, kun kerran aineksetkin sattuivat olemaan kotosalla.

Avocadomuusi oli riisuttu versio meksikolaisesta guacamolesta, jota meillä tuli sattuneesta syystä tässä jokunen vuosi sitten syötyä liki kyllästymiseen asti. Tässä Björkin versiossa vain murskaat haarukalla neljän avokadon palaset muusiksi ja laitat sekaan yhden sitruunan mehun, öliiviöljyä, sokeria, suolaa ja mustapippuria. Fresh!

Ja sitten pussillinen pinaattia vain kuumalle paistinpannulle, jossa on tilkka öljyä, minuutti, pari siinä ja sitten maldonsuolaa pinnalle. Ja pitihän sitten kokeilla tuo ”uppomunien” (meille) uudenlainen tekotapa.

Riko kananmuna kahvikuppiin asetetun tuorekelmupalan sisään, pyöräytä kelmu nyytiksi ja solmi. Kuumenna vesi niin, että se juuri ja juuri kiehuu (kelmu kestää noin 100 astetta). Laske nyytit veteen, ja keitä hiljalleen 4 – 6 minuuttia.  Niistä tuli hyviä ja ihan aasialaisten dumplingsien näköisiä.

Kaikkinensa kokonaisuus oli hyvä. Toivoin vain, etten olisi lumi/rae/vesisateisiin vedoten lintsannut lenkkiä, enkä aamupäivällä Apsun vanhempineen käydessä syönyt porkkanakakkua kahvipöydässä. Sillä aika kylläiseksi tuosta annoksesta tuli, mutta kannattaa kyllä kokeilla.

Huomenna meillä on sitten korealaista kanaa (sekin uusi kokeilu (Kauppalehti Optiosta) ja vasta torstaina soppapäivä, mutta tulossa on!

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.