Paljon hyvää tänään

Olemme Pehtoorin kanssa jo etuajassa siirtyneet kesäaikaan, kuudelta on heräilty monena aamuna, niin tänäänkin. Hyvä niin että oltiin valmiina kun meidän päivähoitolainen tuli ennen kahdeksaa. Apsulla olikin tänään ihan täysi ”työpäivä”, eilen vain puolikas. Kylläpäs me piirrettiin ja duploiltiin.

Pojan mentyä päikkäreille, oli mummin lähdettävä kaupungille: kuvauskeikka Kukkakauppa Kanervassa oli sovittu yhdeksi.

Olen aina ilolla ja ihastuksella katsonut kun ihminen osaa käsillään tehdä jotain: tietäen mitä tekee, miten tekee, luontaisesti, helpon näköisesti ja mikä vielä kruunaa kaiken: ilon kautta. Tänään sain seurata ja kuvata pari tuntia kun nuori nainen teki hääkimpun ja hääjuhlakattauksiin kimppuja. Mallini oli hyvin luonteva, – siksikin oli ilo ja helppo kuvata. Tila ja sen valot eivät kyllä olleet ehkä helpoimmat.

Perinteikäs, oululaisen naisyrittäjyyden yksi harvoista sukupolvelta toiselle siirtynyt yritys on kukkakauppa Kanerva, joka on muuttanut Uudeltakadulta Hallituskadulle isoihin, valoiiin tiloihin. Nyt kun Stockalta ei enää tule ostetuksi kukkia, on tullut Kanervassa jo useinkin käytyä. Äidille haen suunnilleen joka kolmas viikko sieltä kimpun, atsalean tai orkidean tms., ja usein kotiinkin jotain. Tänään sain kimpun huomisen illan teemaan liittyen…

Kuvassa on skilloja – aika paljon isompia
kuin meidän pihalla toukokuussa tuppaa kasvamaan.
Klikkaahan isommaksi.

Hallituskadulla on nyt muutakin hyvää kuin Kanerva: Digitarvike on muuttanut sinne, siellä on SOL-pesula (Stockan yläkerrassa oleva pesula on sekin nyt jäänyt), siellä on Spazio, josta en koskaan raski ostaa mitään, mutta jonka ikkunoita käyn usein ihailemassa, siellä on Oulun Kuva, joka ei ehkä ole minun lemppariliikkeitäni, mutta siellä on joskus ”pakko” käydä, siellä on tällä viikolla avattu ”Lampurin Unelma” ~ uusi lihakauppa, jossa myydään pudasjärveläista lampaan- ja karitsanlihaa. Sieltä kävin kuvaussession jälkeen ostamassa huomiseksi kokkailtavaa.

Huomisesta puheenollen… lähdenpä vielä tekemään flanin, pitkästä aikaa!

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.