Kymppiviikko on Aapeli-viikko

Ennen, entisessä elämässäni, oikeastaan koko elämäni, kymppiviikko on ollut lomaviikko (tavalla tai toisella), ja mökkiviikko. Enemmän kuin puolet elämäni kymppiviikoista olen viettänyt Saariselällä, joko asuntovaunuelämää Laanihovin takapihalla tai Hangasojan varressa mökillä. Nyt ei mökille lähdetä. Ei vaikka nyt olisi periaatteessa ihan mahdollista. Mutta ei. Nyt kymppiviikko on Aapeli-viikko, mummeilu-viikko.

Juniorilla on koulusta vapaata, mutta onpa perheellinen, rahantarpeinen poika saanut tienestipaikan ensi viikoksi, ja kun Miniälläkin on aamua-iltaa töitä, niin nyt mummille ja papalle on ´käyttöä´.

Tänään Apsu tuli jo aamusella, ja aurinkoisessa pakkassäässä sain lähteä pojan kanssa Emmaljunga-kauppareissulle. Ja eka kertaa elämässäni pukkasin sellaisia auto-kauppakärryjä. Ei ollut meidän lasten ollessa pieniä sellaisia. Mutta tänään oli. Huomasin ohjattavuuden aika huonoksi, mutta olipa se yksi iso ilo elämässä olla Aapelin kanssa sellaisen ”ratissa”. Olipa se ilo tepastella Koskelantiellä rattaiden kanssa ja yhdessä tunnistaa automerkkejä: papan automerkki, mummin automerkki, isin automerkki, mömmö (= Volvo), toi (Toyota), erikseen vielä kuorma-autot, linja-autot, ja mikä riemu!!!: traktorikin nähtiin. Ei mikään turha kauppareissu.

Yhdessä mentiin päikkäreille. Siinä mietin, että onpa elämä mallillaan. Kaikki hyvin.

2 kommenttia artikkeliin ”Kymppiviikko on Aapeli-viikko”

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.