Suurtalouskeittiössä

Neljä lanttulaatikkoa, neljä porkkanalaatikkoa, kolme jouluruukkua (/vuokaa), neljä joululimppua, kolme saaristolaisleipää, joulutäytekakun pohjat ja valkosuklaalastuja. Ja sitten kelpo päivällinen kahdelle. Olenpa saanut kokkailla. Oli mukava.

Sitä tuossa keittiössä mietin, ruokahistorioitsijaksikin kun itseäni joskus tituleeraan, että kuinkahan monta vuotta, tai jopa sukupolvea, jotain ruokaa on vuodesta toiseen laitettava, kuinka monta joulunajan ruokahetkeä on tietyn ruoan äärellä nautittava, kuinka laajojen kansankerrosten samaisesta ruoasta tiedettävä, onko ruoan oltava tunnettu suunnilleen jokaisessa maakunnassa, että siitä voidaan sanoa, että se ruoka on ”jo perinteinen suomalainen jouluruoka”. Onko jouluruukku jo perinneruoka? Meillä ainakin on.

Tänään on ollut tällainen päivä. Ulkoilun ”uhrasin” perheen ja lähipiirin jouluruokien tekoon, mutta ei haitannut. Nyt vielä ruokien pakkaaminen kauniisti, ja pakastaminen.

Ja minulle jo tullut kirjasuosituksiakin: kiitos paljon, Sanna ja Sirpa! Ja muutama arvontakommenttikin; kiitos niistäkin. Koko tähänastinen joulukalenteri tässä. Siellä on se luukku 17 myös. Ja nyt äänestäminen on vielä helpompaa. 🙂 Tähdittääkin saa.

7 kommenttia artikkeliin ”Suurtalouskeittiössä”

  1. Hei!
    Kalenterikuvista toistaiseksi eniten on minuun kolahtanut tuo 8.
    Upea on myös tuo 15, mutta siihen kaipaisin jotain sellaista mihin kuvaajana et kai voinut vaikuttaa, nimittäin jokaiseen akkunaan jouluvalot ja/tai ainakin kuuseen kynttilät 😉

    Vastaa
  2. Tähän asti,17.12.16,mielestäni ehdottomasti tunnelmallisin kuva nro 11.Ainoa,mikä jäi ”häiritsemään”-sen olisi tietysti pitänyt olla 6.12.Siinä on komeasti kuusi kynttilää palamassa!Hyvä Suomi!

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.