Tuhraantunut torstai

Ei välttämättä ole ollut mikään isojen onnistumisten päivä tänään. Paljon pieniä kämmejä ja ajan tuhraantumista ihan ilimanaikuseen. Aamupäivällä äidin luona meni parituntinen ja hommat muutoin ihan hyvin, mutta että sähläsin pankkiyhteyden kanssa ihan käsittämättömän kauan. Ja merkonomiäitini (vaikkei paljon mitään enää näekään) ei pidä siitä, että hänen ”reskontransa” ei ole siististi ja huolella hoidettu.

Noh, Caritaksesta päätin pitkästä aikaa mennä luovuttamaan verta. Hienoa, – siellä ei ollut paljon ketään, ei jonotusta, uusitut isot tilat, eikä ”ennakkotarkastuksessa” ilmennyt mitään syytä, miksen voisi luovuttaa. Ja sitten taas! Eihän minulta löydy sellaista suonta, mistä luovutus onnistuisi. Kuinkahan mones turha reissu Veripalveluun? Niin monta monitusta kertaa olen käynyt kyynärtaipeeni kipeiksi pisteltävänä, että voi olla, ettei se viidenkymmenes luovutuskerta, joka on enää kahden luovutuksen päässä, koskaan tule täyteen. Niin ajattelin kun sieltä päivällä lähdin. Nyt olen jo taas eri mieltä; josko siis ensi viikolla uusi yritys.

Yrttipenkkieni satoa olen tänään(kin) pakastellut, ja siitä yhteydessä yhden keraamisen kulhon onnistuin pudottamaan. Mutta yrtteihin liittyvä onnistuminenkin. Broilerfileiden oheen tein vuohenjuustosalaatin (paistoin kiekot pikaisesti pannulla) ja sen päälle laittelin rosmariinia silppuna ja pienen lorauksen hunajaa. Yksinkertaista ja helppoa.

1

Ruoasta puheenollen, tein huomiselle kauppalappua, viikonlopun kotikokkailuja varten, – pitkästä aikaa kotona koko viikonloppu – ja viinisieppaatilannetta arvioin. Luulenpa, etten ole muistanut tätä italialaista, Montepulcianon viiniä täällä suositella. Toin sitä viime syksynä parikin kertaa Haaparannasta, nyt sitä saa Alkostakin. Joten jos haluat viikonlopun takkailtaan juustojen oheen tai varsinkin hyvän lihapadan kanssa nautittavaksi makoisan viinin, niin hae tämä huomenna.

Ja vielä blogiuudistusasiaa. Nyt on sitten bannerikuvakin tässä blogiteemassa, – tosin laatu noin suurena otsikkokuvana kärsii aika lailla, mutta josko löytäisin toisen ratkaisun. Kirjasinkoko ja -laji on edellistä hillitympi, palstan molemmat reunat tasattu, jyrkkä musta-valkoisuus lievennetty, valikko siististi yläreunassa, Insta-logo ja -linkitys toimii… Vielä kun palstojen leveyksiä onnistuisin säätelemään… Merkillisen kauan olen tuohon saanut menemään aikaan. Jos lasken, että digitoimistot pyysivät 60 € + alv. tunnilta, niin olen hurjasti säästänyt tänään. Tosin digitoimistossa ei varmaan olisi mennyt noihin hommiin montaa tuntia. Ai niin, uudenlainen kuvaupotus onnistuu!! Sen näette vasta huomenna.

Tämä uudistustouhu on tuonut hyviäkin seuraamuksia: keskustelu on ollut vilkasta, ja lukijakyselynkin myötä taas muistan, että teitä tosiaan ”silläkin puolella” on. 😉

Kommentointi edelleen tervetullutta!2 kommenttia artikkeliin ”Tuhraantunut torstai”

  1. Hei!
    Hyvin aukeaa läppärillä. Mukavalta näyttää tämäkin ulkoasu. Sivu on tasapainoisempi kuin edellinen versio.

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.