On aika heijastimille, D-vitamiinille, pihalyhdyille, duffelille, kynttilöille keittiössä, pataruoalle, hanskoille muutenkin kuin pyöräillessä, takkailloille, pateettisille runoille.

Pitkille jutuille isän haudalla. Syksyyn kuuluu pitkät kävelyt hautausmaalla. (Piti kuvista tehdä sellainen upotusjuttu, mutta siirtynee huomiseen. … )

hautausmaalla-5 hautausmaalla

Kuinka kaunis tuo ylläoleva ”lesken” hautamuistomerkki.

hautausmaalla-3 hautausmaalla-4

Erityisesti tämä kosketti. [viimeistään nyt klikkaa isommaksi.]

1-2

Vaikka on syksy, oli meillä melkein kesäruokaa tänään. Okei, lehtipihviä, herkkuani, mutta siihen oheen paitsi ”kiiltäviä porkkanoita”sekä home-made maustevoita, sipulia, mutta myös (Vappendaalin) tomaatti-mozzarella-salaattia. Ja sehän oli ihan mahdottoman hyvää. Sitä teen parin viikon päästä kun tyär tulee kotikotiin.

Tässä ohje melkein suoraan kopioituna Vapun resepteistä. Mie puolitin muuten, mutta laitoin aika reilusti sokeria.

Mozzarellaa ja marinoituja kirsikkatomaatteja
4 annosta

2 palloa hyvää buffalomozzarellaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 pieni valkosipulinkynsi
ruukku tuoretta basilikaa
hyppysellinen sokeria
useampi hyppysellinen suolaa
mustapippuria
n ½ dl hyvää oliiviöljyä
n. 4 rkl balsamiviinietikkaa

Huuhtele tomaatit ja puolita ne. Silppua valkosipuli ja basilika pieneksi, sekoita silput tomaattien joukkoon. Lisää suola, sokeria ja pippuri. Muista, että tomaatti vaatii suolaa, jotta sen maku pääsee oikeuksiinsa. Lisää öljy ja etikka. Anna tekeytyä hetken, mielellään puoli tuntia.

Revi mozzarellapallo ronskisti käsin kahtia. Aseta lautaselle ja lisää viereen marinoituja tomaaatteja. Valuta tomaattien marinadia myös juuston päälle ja tarjoile.

tomaattia_

Ja  huom: kunnon puhveli-mozzarellaa, ei mitään pirkka-kumipallo-halpis-versiota tähän. Ambrosiosi tms. pitää olla, jos kerran haluat hyvää. Raaka-aine edellä tämäkin ohje.

Nyt on lopetettava: Nyt odottaa ”Vain elämää” ja Hector! Minä olen kipuillut murrosikäni ”Herra Mirandosin” etc. parissa (minulla on vieläkin LP:t tallessa). Ehkä Mandoliinimies on sittenkin juuri tämän päivän biisi. Joten nyt vain toivottelen hyvää perjantaita…Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You might also enjoy: