Kaupunkipatikka Tornio – Haaparannassa

Simultaaniharjoitus. Se on ollut päivän teema. Se on kuljettanut autolla ja jalan Haaparantaan, takaisin Tornioon. Koululle, ja taas ulos kuvailemaan. Aamupäivän tihkussa otetut kuvat tuli iltapäivällä otetuksi uudelleen. Ei ihan kaikkia. Minä valitsin näkökulmaksi rajakaupungin omanlaisensa miljöön kirjoitettuna/symboleina.

Mukava löytö oli Haaparannan rantatiellä olleet suojatiemerkit. Niitä on ainakin seitsemän eri versiota.

1-20

1-19

1-23

Ja onhan täällä rajan pinnassa paljon teennäistä ja oikeaa yhteistyötä ja historiaa, väylän varren ihmisten kanssakäymistä joen molemmin puolin. Ja se näkyy patsaina, kaksikielisyytenä, kaikenlaisena omanlaisena ”alakulttuurina”, meänkielenä, ylirajaisina tapoina.

[kannattaa klikata isommaksi]

1-9

Jollei päivän kuvasaalis ole tehtävää vastaava, niin iso anti oli, että tuli tutustuttua Haaparannan ja Tornion miljöisiin. Nyt tietää jotain paikallisista, mahdollisista, hyvistä kuvauspaikoista. Ja niitähän on yllättävän paljon.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.