Pientä poukkoilua, suurta epävarmuutta

Kaiken muun pienen touhun, jossain syvällä pieni paniikkikin jo nostaa päätään, keskellä ryhdyin – vihdoin – tekemään edes pientä kotisivujeni retusointia. Ainakin päivittämään sieltä kohdan ”työ” pois päiväjärjestyksestä. Tai ainakin muokkaamaan sen kohdan erilaiseksi. Mutta vaikka minulla on uusin Adoben ohjelmisto edelleen käytössä (kiitos Lappian ammattiopiston), niin en osaa enää uutta Dreamvieweria käyttää sen vertaa, että päivitys sujuisi, ainakaan, että se sujuisi sutjakasti. Ei ole enää työnantajaa joka a) maksaa ja b) myös velvoittaa pitämään erinäisiä ”atk-taitoja” yllä.

7-2

Missähän edes voisi saada Dreamviewer-koulutusta, myös Indesignin opettelu (uudelleen) kiinnostaisi kovasti. Talven tullen kun olisi arvattavastikin aikaa tuollaisille. Ensiapukurssin ensi talvena käyn. Joskus muinaisuudessa olen EA ykkösen ja kakkosen suorittanutkin, nekin työnantajan kustantamana, mutta kyllä pitäisi päivittää. Mitään muita kansalaisopisto/Oulu-opisto etc. -kursseja en ole edes katsellut. Koulussa riittää minulle kurssia vielä ensi talveksi yllin kyllin.

Koulupuuhaakin on riittänyt tälle päivälle moniaita tunteja. Palautin kaksi maisema-sarjaa, joista toinen olisi jo tarkoitus muokata ja kelpuuttaa ehdolle näyttöön. Vielä olisi monta tehtävä. Monta sarjaa siis. Eikä aikaa ole kuin viikko. Monet kurssikavereista ovat laittaneet ehdolle jo aiempia etätehtävinä olleita – hienoja ja ammattitaitoisia – sarjoja, mutta kun meitsillä on edelleen hommat aika lailla opettelussa ja olo on enimmäkseen erinomaisen epävarma, edelleen porukan poloisimmaksi kuvaajaksi itseni tunteva, niin pitää yrittää kehitellä uusia sarjoja.

7-3

Siinä välissä on kalaasit. Meidät kuudennettoista(?) kalaasit, joiden menu on vielä ihan tuhannen hajanainen. Teemana on jotain Kokkolasta Jamaikalle. Ikinä ei ole ollut näin levällään tämä homma…

Käytiin Pehtoorin kanssa sentään roudaamassa auton perällinen ruokaa ja juomaa tänään. Kahden tunnin täsmäisku Stockan Alkoon ja Sokoksen (tähän on tultu!) Herkkuun. Jotain ruokaa ystäville siis on luvassa. Sen suhteen en ole epävarma, varmasti saavat syödäkseen, ja vielä hyvin. Teemasta viis.

7-4

Ai niin, nuo kuvien jutut? – Ne on tuossa Meri-Toppilassa ”Aallon siilon” kupeessa olevia installaatioita, jonkin sortin ulkoilmataidenäyttely, johon lenkillä törmäsin.

2 kommenttia artikkeliin ”Pientä poukkoilua, suurta epävarmuutta”

  1. Minä olen ihan tietoisesti unohtanut Dreamviewerin ja keskittänyt opiskelun WordPressiin, sillä pystyy nykyään hoitamaan kaiken mitä ”normi” kotisivun värkkääjä ikinä tarvitsee. Suosittelen sinullekin muuntamaan koko sivuston WordPressin alle, sen sinä jo hallitset. Olen juuri kääntänyt kaikki loputkin sivustoni Lepolandian majakan ohella WordPress-pohjalle, löytyvät blogin ylävalikosta.

    Vastaa
  2. Lepolandian majakka on hyvännäköinen. Joo, ja WordPress-pohjallahan tämä blogi on ollut jo ainakin viisi. Vuotta siirtäisin kaiken? – Siinä tulisi kyllä tehtyä tarpeellista karsintaa ja uudistamista.

    Katsotaan nyt mille tässä syksyn päälle ryhdyn.

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.