Kun tyttäreltä aamuyöllä tuli whatsappi (jonka olin pyytänyt lähettämään) en enää nukkunutkaan kunnolla. En vaikka olinkin helpottunut, että oli turvallisesti saapunut Houstoniin. Lähti sinne eilen aamulla kaverinsa (mask., ei poikakaveri) kanssa katsomaan heidän yhteistä opiskelukaveriaan, joka on avioitunut amerikkalaisen miehen kanssa. Ainahan reissut vähän huolettavat, ja tällä kertaa lisäjännitystä toi se, että lensivät Istanbulin kautta (tyttäremme tuntien hän valitsi Turkish Airways´n  epäilemättä siksi, että se oli varmaan halvin). Minua ei lohduta, eikä rauhoita se, että ”tuskin toista terrori-iskua viikon sisällä samaan paikkaan tehdään”. Parin viikon reissulla on myös muutaman päivän road-trip New Orleansiin, mikä kyllä minuakin kiehtoisi.

No mutta siis: olin hereillä ja touhussa jo hyvin varhain ja Caritaksessa kauppojen, apteekin ja torin kautta ehkä turhankin aikaisin. 😉 Päivää liian aikaisin olin SPR:n oven takana: Veripalvelu on supistanut aukiolojaan entisestään, mitä en sitten tiennyt/muistanut, joten kiinniolopäivä oli tänään.

Iltapäivällä aloitin ponnekkaasti skannaamaan kuvia  ja penkkari- ja potkiaislaulujen sanoja (jotka minulla on vielä tallessa, toisin kuin kenelläkään muulla 😉 ) luokkakokousta varten, mutta sen kun alkuun pääsin, saatiinkin Aapeli taas iloksemme, mummilaan illaksi. Nyt kun kulmahampaat alkaa olla ”puhki”, on poika entinen hymyilevä ja levollinen.

Yksi menossa oleva kuvahaaste on ”sininen”. Otin lauantaina jo eräänkin kuvan meidän Huvilasta, aikeena käyttää niitä, mutta eipä ne oikein sovi lisämääreen ”Art” alle. Teinpä niistä kollaasin (klikkaa isommaksi). Tiedättehän Olavi Virran Sininen Huvimaja -tangon. ..

Sininen huvimaja

Niin mieluusti jo Huvilassa istuskelisin vaikka näitä blogijuttuja kirjoittelemassa, mutta tämä suvi ei oikein tässä pääse alkua pidemmälle…

1-35

9 Comments

  1. Kyllä! Sininen on kaunis väri. Ei Sinullakaan vielä näytä olevan sinistä viiniä, vaikka sininen pullo(-ja) ja lasitkin löytyvät…

  2. Anneli, sininen on ihana väri, vaatteissa ja sisustuksessa, mutta ei viinilaseissa, ja huh, ei viinin värinä ainakaan. Pullo on serkkuni Long Islandilta tuoma erinomaisen hyvää jälkkäriviiniä sisältänyt … Lasit melkein ainoastaan koristekäytössä. 😉

  3. Kunnioitan jokaisen mielipidettä, mutta kysyn kuitenkin, miksi ei sinistä viinilasia tai viiniä (joka lienee melko pop)? Juu, ei näy, millainen viinin väri on, mutta voisiko sininen tuoda mukaan jotakin lisää? Rauhaa yms… Minun kanssani ei ehkä ”kannata” kiistellä sinisestä…elämä on sininen!!

  4. Anneli, miksikö ei sinistä viinilasia tai jopa viiniä? Kuten itsekin totesit, ei näy viinin väri. Ja se on kuitenkin olennainen osa viinin maistelussa ja nauttimisessa. Ei ehkä niin merkittävä kin tuoksu ja maku, mutta kuitenkin. TIetynlainen viini on tietyn väristä, ja jo näkemällä viinin tiedät siitä jotain. Väri on viinille ominainen; viini ei luontaisesti ole sininen.Vihreää tai ainakin vihertävää viiniä on, mutta en tiedä sinisestä viinistä. Varmaan maistaisin jos kohdalle sattuisi. 😉

  5. Juu, näinhän se on, viinillä on värinsä, tuoksunsa ja makunsa! Gik Espanjasta on kuitenkin ”luonut” sinisen viinin: ”Gik on kehittänyt sinisen viinin yhteistyössä Baski-alueen yliopiston ja aluehallinnon ruokatutkimusosaston kanssa. Viini tehdään valkoisten ja punaisten rypäleiden sekoituksesta. Se värjätään neon-sinisellä antosyaanilla, jota saadaan viinirypäleiden kuoresta ja indigolla. Viiniin lisätään myös kaloritonta makeuttajaa.” Minä odotan niin kovasti, että saisin maistaa sitä. Ja todellakin vain kirkkaasta lasista!!!

  6. Espanjan lisäksi sitä pitäisi saada tämän vuoden aikana saada Ranskasta, Britanniasta, Saksasta ja Hollannista. Hinnaaltaan kuulemma n 10€.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You might also enjoy: