Tämä viikko alkoi sitten niin, että hain vartti sen jälkeen kun Saariselän Alko oli avannut ovensa, pullollisen Koskenkorvaa. Oli vaan sen tarve. Tarpeeseen tuli, vaikkei sitä vieläkään ole korkattu. – Mitä ihmettä? Kerron sunnuntaina tai ensi viikolla, kunhan saan muut palikat kohdalleen. 😀

Viikonloppuna, tai tarkemmin ottaen juhannasaattoiltana, on sitten myös arvonnan aika: siihen on siis vielä aikaa osallistua. Tällä hetkellä osallistujia on 18 ja arvaukset vaihtelevat 2,8 ja 14,1 kg:n välillä. Muutama arvaus on  ”oikea” (eli plus miinus 300 g korillisen painosta) ja ne pääsevät mukaan arvontaan. Rohkeasti mukaan arvaamaan.

BTW: kävimme tänään poimimassa TOISEN melkein yhtä painavan korillisen. Ah, onnea. Nyt on perheen ja kalaasi- ja mökkivieraiden herkkua yllin kyllin.  Kuvan sienikorista voisin laittaa kuvahaastesivulleni, jossa kesäkuun aiheena on ”Parasta kesässä”. Siellä on nyt jo muutamia kolmen kuvan sarjoja. Käykäähän kurkkaamassa ja kommentoimassa, ja lähettämässä omat kuvanne mukaan.

Arvonnoista ja kilpailuista puheenollen olen tänäkin kesänä aikeissa järjestää ”kesäkuvakisani”. Nyt jo viides. Mihinhän ajelin, mihin suuntaisin kuvailemaan? Ehdotuksia?

Tänään Hangasojan varressa oli aika kylmä ja pitkälle iltapäivään satoi. Itseasiassa sateeessa sieneen lähdimme; kolmituntisen metsäretken lopulla jo paistoi.

Hangasojan varrella

Aika maanläheistä on siis tänään ollut täällä touhuaminen.

Tämmöisiin törmäsin kun puron rannalla makroilin. Mitähän nuo vaaleanpunaiset, kakunkoristeilta näyttävät ovat? En ole ennen hoksinut.

Hangasojan varrella-5

Puolukkakin jo kukkii… Lapin kesä, tiedättehän.

Hangasojan varrella-2

 

 

4 Comments

  1. Kiitos, Raija. Minä kyllä hyväksyn vastauksesi ilman epäilyksen häivääkään. Kotelomaljat kuulostavat mukavalle. 😉

  2. Oletko huomannut, että Hangasojan varrella kasvaa myös kämmeköitä, ovat juuri tulossa kukkaan. Onko kyseessä Maariankämmekkä vaiko vähän harvinaisempi versio, asiantuntemukseni ei riitä lajimääritykseen, eikä ole kunnon kameraakaan kuvaamiseen.

  3. Hei, Mökkinaapuri! Hangasojalla kämmeköitä? Enpä ole tiennyt. Onpas hienoa, – kiitos tiedosta. Lupaan etsiä ja kuvailla heti kun tulee tilaisuus… (ps. tähän liittyen: katsotkos spostisi)

Jokainen kommentti on ilo!

You might also enjoy:

Discover more from Tuulestatemmattua

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading