Hömppäherkuttelua kerrakseen

Lastenkestit tänään! Tai siis tein safkaksi pizzaa ja lettuja. Olivat nuoret mielissään; jotain tavallisesta poikkeavaa tavallista meillä ruokapöydässä. Meillähän ei kotipizzaa juuri tehdä, ja silloin harvoin kun sitä on, on se ollut joko tyttären tai miehen tai heidän yhdessä tekemäänsä, mutta tänään siis minä tein. Muutenkin ollut sellainen ”teiniruokavaihe” minulla.

Oletteko syöneet Kolmen kaverin lakritsijätskiä? Minä olen! Yksikseni olen viikonlopun aikana – ikään kuin välipalaksi! – syönyt koko purkillisen. EIlen illalla loppuneljänneksen suoraan purkista. Se on ihan syntisen hyvää. Eikä kaloreitakaan ole kuin sen hippusen yli 200 kcal sadassa grammassa! Siis ihan tolkuttoman hyvää. Kalorit on.

Sieppaa

Uusi Valion tummasuklaa-minttu-rahka oli mansikoiden – ja lettujen – kanssa hyvää. Pistäppäs korvan taakse.

Nyt alkaa jo tuntua tämä pizza-, jätski-, lettukesti-hömppäherkuttelu.

Tarkoituksena oli, että viikonloppuna lähdemme Pehtoorin kanssa jonnekin retkelle, ehkä jopa piknikille. Koiteliin, Hailuotoon, Liminganlahdelle, Virpiniemeen… Jonnekin luontoon, liikkumaan, ehkä jopa katselemaan lintuja, syömään eväitä, kuvailemaan.

Eihän ne kelit sitten kuitenkaan olleet sellaiset kuin oli luvattu. Tänään on ollut kiitettävän karmea keli. Kiitettävä siksi, että olen edennyt erinäisissä tiedottamisasioissa, tehnyt paistinkääntäjähommia taas niin, että jo kyselin itseltäni, että oikeastiko olen lupautunut tämmöisiin puuhiin ihan vapaaehtoisesti, palkatta. – No olen, ja ensi viikolla en taas muistakkaan että puoli viikonloppua niihin on tärvääntynyt.

Tänään en edes lenkillä käynyt. Kunhan nyt mättösessio-safkaa tuunasin, ja sitten olen rypenyt itsekritiikissä ja lievästi hiilaripöhössä. Päivän urheilusuorituksen tehtävää hoidelkoot pian alkava ”Huippujengi”. Niitä harvoja telkkariohjelmia, joita seuraan. Kummasti se viehättää. Vuorille kaipaan.

DSC_0072

2 kommenttia artikkeliin ”Hömppäherkuttelua kerrakseen”

  1. Tänäänhän oli oiva kuvaussää, varsinkin hieman klo 19 jälkeen, kun sumu alkoi pehmentää maisemaa.

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.