Ruoka-asioita

Oulun Kauppahallissa oli vuosia, vuosikymmeniä ”Liha-Pekka”, joka oli luottolihakauppiaani ennen ja jälkeen Stockan tulon oululaiseen ruokakauppaan. Liha-Pekalta ostin karitsan jauhelihan ´keftedesejä´varten ja häneltä tilasin kun tarvitsin jotain erikoista, esim. vasikan paistia tai ankan rintafileitä. Liha-Pekka ei enää ole kauppahallissa, nyt siellä on Torin Lihamestari, ja häneltä haimme tänään maalaiskanaa, kivipiiroja ja savukylkeä

Tutut kauppiaat ovat hyväksi. Sellaiset ovat osatekijä onnistumisessa kun tehdään kelpo safkoja, onnistuneita illallisia, tai dinnereitä kuten pääkaupunkiseudulla kuuluu sanoa. Hallista menimme vielä Alkoon (tietysti) ja Stockalle. Ja pesulasta hakemaan liinan, – nou liinakriisi tällä kertaa. 😉

Koskapa tiesin iltapäivän lopun ja illan kuluvan enemmän ja vähemmän ruoanlaiton parissa, ehdotin [välttääkseni tämän päivän sapuskan teon], että mentäisiin Nallikariin lounaalle. Siellä kun on saaristolaispöytä-buffa tarjolla.., Pehtoori on ennenkin käynyt, kehunut, mutta minullapa muka ei ole ollut rääpyä… siis tänään sinne.

Lounas Nallikari-2

Ja saaristolaispöytä-lounas oli kovasti mieleeni. Ihan erityisen hyvää oli katkasalaatti, ja hmmmm… vaikkei se ehkä ”saaristolais”-teemaan ihan kuulunutkaan, niin nakkisalaatti ja mukaeltu caesar-salaaatti (?) maistuivat minulle. Kaikkinensa hintansa väärti oli tuo lounas. Pehtoori söi blinejä, eikä valittamista ollut hänelläkään.

Lounas Nallikari

Illansuu mennyt huomista prujua, kattausta ja jälkkäriä tehdessä – –

Viininmaistiaiset-2

Maistelua varten alkaa kaikki olla valmiina…

Viininmaistiaiset-3

Missä ovat Laanilan historia ja valokuvausläksyt??? Juuri nyt on niille ihan sama… 😉

Viininmaistiaiset-4

2 kommenttia artikkeliin ”Ruoka-asioita”

  1. Komeat on kattaukset ja puitteet. Helppo uskoa, että nämä järjestämäsi juhlat tulevat olemaan menestys!
    Mutta eivät nuo ilman vaivannäköä synny, on siinä Pehtoorilla ollut hommaa.

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.