Jäähyväiset DA:lle ja selfiet!

Tänään on Downton Abbeyn  viimeinen jakso.  Se on yksi niistä televisiosarjoista, jotka ovat olleet elämässäni tärkeitä …

No, viime vuosina en ole paljon muita sarjoja katsonutkaan, enkä telkkaria juuri ollenkaan. On illat menneet enemmän netin ja kirjojen maailmassa. Ja valokuvien. Ja töiden. Mutta on niitä ollut monia mieleenjääneitä, kaikki jaksot ja tuotantokaudet katsottuja, sarjoja: Batman, Me Tammelat, The Monkies, High Chapparal, Peyton Place, Mennään bussilla, Coronation Street, Goldizt, Pieni talo preerialla, Onnen päivät, Mennyt maailma, Levyraati, Ihmeidentekijät, Puhtaat valkeat lakanat, Hovimäki, Bon Appetit, Sopranos, Gilmoren tytöt… Mitä kaikkia? Varmasti jäi jotain ”elämää suurempia” tuosta pikaisesti mieleentulleiden luettelosta pois. Mikä on ollut sinun ”The Telkkarisarja”? Mikä on oikeasti vaikuttanut sinuun ja tekemisiisi, ketä/mitä olet fanittanut?

Nyt tulee kyllä ikävä Crawleyn perhettä, upeasti tehtyä pukudraamaa, jossa historian mentaliteetti, ajankuva ja miljööt ja niiden muutokset on huolella rakennettu, kuvattu ja näytelty.  BBC on kyllä tehnyt kuusiosaisen sarjan Leo Tolstoin ´Sodasta ja rauhasta´, joka on kuulemma hieno ja pukudraamana vähintään DA:n tasoinen, mutta se on Venäjällä… Noh, ehkä se syksyllä alkaessaan tuo jotain lohdutusta ja edes vähän paikkaa DA:n jättämää tyhjiötä.

Tänään olen Violet Crawleyn, Granthamin leskikreivittären, ohjeiden mukaisesti rohkaistunut, luottanut itseeni ja astunut epämukavuusalueelleni, tehnyt toviksi rauhan itseni kanssa, ja ottanut omakuvia.

12241792_1085286581511946_9161903414022198074_n

Vähän kuin siedätyshoitona jo ennakkoon ottanut selfieitä. Ensi viikonlopun lähiopetusjaksolla kun on ”omakuva”-harjoituksia..

20160105073527Päivän pakkasesta (mittarissa aamukahdeksan lukema) huolimatta otin mukaani Tomafoin ja kameran sekä jalustan, ja lähdin taas Kaunispäälle kuvailemaan.

 

Tunsinpa itseni jälleen kerran järin viisaaksi, kun tunturin laella kuvailin tonttua ja itseäni!! Vitkalaukaisimen 10 sekunnin varoaika piti käyttää tarkoin. Kuvahaasten punainen ja jouluinen kuva tulivat otetuksi, ja niitä selfieitäkin.

Tomafoi-4

Kameran, objektiivien ja jalustan ja tontun kanssa vanhan palovartijan mökin/”Ylämajan” kahvilan portailla ja ikkunanpielien tienoilla touhutessani kävi yksi jos toinenkin turistipariskunta kyselemässä, josko ottaisin heistä heidän kamerallaan kuvia. Ainakin japanilainen, venäläinen, ja espanjalainen (espanjankielinen) nuoripari tuli kuvatuksi. Ja Tomafoi pääsi jonkun tuntemattoman ensi vuoden joulukorttikuvaan.

Omakuva-4

Omakuva-2

Ja aina heti kuvan ottamisen jälkeen pipo takaisin päähän ja toppaliivi ylle. Kaunista, ja kylmää, on siis tänäänkin ollut. Sellaisena jatkunee. Noh, mökissä on lämmin ja pariksi pirttipäiväksi riittää kyllä puuhaa.

Sieppaa

 

10 kommenttia artikkeliin ”Jäähyväiset DA:lle ja selfiet!”

 1. Lisäisin listaasi brittisarjan Kahden kerroksen väkeä, jota tuli katsottua ensimmäisen kerran joskus 70-luvulla. Sittenhän se tuli myöhemmin uusintana kesäaamupäivisin, enkä minä saanut sinä kesänä mitään aikaiseksi, ennen kuin päivittäinen jakso oli katsottu.

  Vastaa
 2. Listan jatkoksi sopisi myös viime vuoden lopulla tv:stä nähty ranskalainenTapahtukoon sinun tahtosi. Sarja kertoi pariisilaisen kapusiiniluostarin pappisopiskelijoiden vaikeuksista uskon ja elämän yhteensovittamisessa. Erittäin mielenkiintoinen tutustuminen katolilaisuuteen.
  Sarja on vielä nähtävissä yle Areenassa.

  Vastaa
 3. En tiedä, miten on vaikuttanut, mutta Kotikatua katsoin sen koko historian ajan. Olin 11 v, kun se alkoi ja aikuinen sarjan loppuessa 🙂 Reija: pipo päähän pakkasella!

  Vastaa
 4. Huh, pikku Leijonien matsi itketti (ilosta!) enemmän kuin Carson. Ihan hurjan hieno voitto!!

  Satu, tosiaankin: Kahden kerroksen väkeä oli hieno sarja. Katselin jo silloin 70-luvulla.

  Kaija (sinäkin vielä ”linjoilla”, – mukavaa), onpa minulla mennyt ohi tuollainen sarja. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta.

  Katri, Kotikatua minäkin katsoin ensimmäiset viisi vuotta (?), samoin Salkkareita, mutta molemmat on jääneet. Pipo? Kiitos, huolehtimisesta. 😀 Kyllä sekä pipo, huppu ja paksu, untavatikkiliivi kuuluivat varustukseen, mutta kun noita selfieitä oli muutenkin vaikea ottaa, niin juuri räpsähdyksen ajaksi tempaisin aina pois (alemmassa kuvassa kädessä). Mikä sai varmaan touhuni näyttämään vieläkin typerämmältä. 😀

  Vastaa
 5. Oi, onpa soma selfie Tomafoin kanssa! (Vai miten se selfien määritelmä menikään, käykö muukin kuin kännykällä ilman vitkalaukaisinta otettu kuva…?) Ja nyt on valoa tarpeeksi! Kuvasta tulee varmaan ensi joulun joulukortti? 😉

  Vastaa
 6. The telkkarisarja? Olipa lopulta sittenkin aika hankala kysymys. Ehkäpä parhaiten mieleen ovat jääneet Jeeves and Wooster (Kyllä Jeeves hoitaa) ja Black Adder (Musta Kyy); niitä katselee vieläkin ihan sujuvasti. Myös West Wing oli aina pakko nähdä, sen uusintakierrosta en vielä ole ”uskaltanut” aloittaa. Lyhyemmistä sarjoista myös Band of Brothers on tehnyt vaikutuksen.

  Nykyisin ”pakko katsoa” -sarjoja on kaksi: Game of Thrones ja Grand Designs. Ei hajuakaan miksi nuo rakennusprojektit ovat niin koukuttavia… 😀

  Vastaa
 7. Katri H., soma? 😀 Minun on kyllä vaikea nähdä omakuvassani mitään somaa. 😀 Okei, ehkä kuva on jotenkin soma.

  Hieman kuukkeloin, ja kyllä selfiellä voitaneen tarkoittaa myös ”tavallisia” omakuvia. Mutta kyllähän se käsitteenä viittaa enemmän kännyllä otettuihin otoksiin.

  Valoa täällä on! Keskipäivällä ja tunturin laella hyvinkin paljon. Ei taida tulla joulukorttia, Tomafoi on ollut niin monena jouluna jo ”kansikuvatonttuna” että ei enää. Ja omakuvaani en kyllä kehtaisi ajatellakaan. 😉

  Vastaa
 8. Erja, The Telkkarisarjan valinnassa näkyy selvästikin ikäpolviero. Ainoa noista mainitsemistasi minun maailmaani kuuluvat Jeeves and Wooster. Muista olen kuullut meidän nuorilta tai opiskelijoilta. Game of Thrones on Esikoisen lemppareita, mutta erikseen ”kielsi” minua sitä katsomasta. 😉

  Vastaa
 9. Mennäänpä hieman ajassa taaksepäin noissa TV-sarjoissa. Peyton Placea tuli katsottua ainakin 3-vuoden ajan kunnes se sitten loppui. Noihin aikoihinhan TV-maailma oli mustavalkoinen.
  On kai sitä senkin jälkeen joitain sarjoja tullut seurattua, viimeisimpänä Siltaa.
  Tuosta omakuva aiheesta sen verran, että munulla opinnot saattaisivat loppua aiheeseen The Selfie!

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.