Välipäiväpuuhia

Alennusmyynteihin, kuntosalille aloittamaan uusi, uljas elämä, ruokakauppaan täyttämään pyhien tekemää vajetta jääkaappiin, kyläilyjen jatkamista, paluuliikennettä?  – Jotain tuollaista ymmärtääkseni välipäivinä tehdään. Aika monet ainakin. Minulla ei ole oikein koskaan ollut tuollaista. Viime vuosituhannen puolella, kun duunissa olin vielä kellokorttilainen amanuenssi, niin välipäivät olivat työpäiviä, sittemmin niistä tuli luennonteon aloituspäiviä kotosalla, viimeiset kuusi-kahdeksan vuotta ne ovat olleet mökillä olo- tai sinne matkaamispäiviä. Tänään ei mitään noista.

Tänään nettipäivä ja rästihommapäivä ja jo joulunpurkupäiväkin. ”Vuodenvaihteen kiireet” ovat olleet siltä osin totta, että oli vihdoin tehtävä paistinkääntäjien vuosikertomus kuntoon, – miten se niin isotöinen muka onkaan. Ja päiviteltävä nettisivustoa.

Ja sitten oli tehtävä yksi kuvankäsittelyläksytehtävä, jota varten tarvitsen Photaria ja sitähän ei mökin läppärissä ole. Ja huomenna on yritettävä tehdä vielä toinen iso tehtävä valmiiksi: olen saanut luvan mennä oululaiseen ravintolaan kuvamaan. Yritän Puistolassa saada kuvatuksi viiden kuvan sarjan etätehtävään, jonka teemana ”toiminta”,   – ´tee kuvareportaasi toiminnasta´. Ja illalla sitten muokkailen …  Jollei onnistu, niin sitten teen mökillä kuvasarjan saunan lämmityksestä: varasuunnitelma on siis valmiina. Ja toimijatkin. 🙂

Mutta on tosi mukava päästä oikeaan ravintolan keittiöön kun siellä on ”äksöniä”. Kun en vaan jäisi turhan kiinnostuneena tarkkailemaan, miten ja mitä safkaa tekevät. Pitäisi keskittyä kuvaamiseen, eikä keittiötyöskentelyn tarkkailuun ja oppimiseen.

Vuodenvaihteesta ja keittiöstä ja nettijutuista puheenollen. Opin tänään uuden tavan linkittää omiin blogijuttuihini. Ja tässä on nyt siitä esimerkki. Ja linkki on ajankohtainen. Kun kuitenkin mietit, mitä tarjoaisit uudenvuodenaattoiltana skumpan tai punaviinin, ehkä glögin ohessa, niin täältä vinkkejä:

Lapas – uudenvuoden herkku?

Kuvia ei tänään vielä liitellä; huomenna pitäisi olla webbihotellissa gigan verran lisää tilaa, joten sitten taas otoksia…

 

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.