Ulkoilua ja saunavuoro

Aamuhämärän vaihtuessa sinisen hetken kautta pilviseksi aamupäiväksi touhusin pihalla: lumitöissä, saunan vesien kannossa, esilämmityksessä (kuvaillessa lämpenevää saunaa) kului hyvinkin pari tuntia noissa touhuissa. Pakkasta kolme astetta, lunta alkaa olla yli 30 senttiä. Harmaan sävyjä on enemmän kuin 50.

Rantasauna

Rantasauna-4

Nuo edeltävät ovat  ”kuvituskuvia”… niiden ottamisen jälkeen en suinkaan mennyt saunaan, vaan lähdin ladulle. Yhdyslatu mökiltä valaistulle ladulle ja sieltä pois oli hieman haastava, meni lähinnä kävelemiseksi sukset jalassa, mutta eipä tuo haitannut.

20151210074032

Tuli liikuttua, tuli nautittua ympäröivästä luonnosta, ihanasta ilmasta ja liikkumisen iloa oli havaittavissa. Ja sitten vasta saunaan.

Mökin keittiön kaapeissa on kaikenmoisia ”muinaismuistoja”, mm. Porvoosta vuosia sitten ostetun etanapurkin löysin tänään. Parasta ennen päivä alkoi olla lähellä, joten päätinpä, että tänään on hyvä päivä nauttia etanoita eturuuaksi (pääruoka kun oli vähemmän gourmet = sellainen edellisten päivien jämistä tehty ”mix” – kuten Pehtoori ystävällisesti ruoan nimesi).

Etanoiden kanssa pitää olla patonkia tai jotain muuta vaaleaa leipää, jota ”topata” etanapannun pohjalla olevaan voi-valkosipuli-tms. -liemeen, mutta eipä meillä ollut sellaista, enkä viitsinyt lähteä ajelemaan kylille. Onneksi kuivahiivapussi löytyi kaapista: siis sämpylöiden leivontaan pitkästä aikaa!

1

Ja tässä etanapannut.

1-2

Etummaisessa on klassikkoversio: etanoita, valkosipulia ja persiljaa, ja voinokare pinnalle. Punaisessa on uusi viritys: olennaista on, että juustogratiinin alla on sitruunavoita. Sepä olikin hyvä, -teki raikkaan maun.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

10

Kyntttilät-2

2 kommenttia artikkeliin ”Ulkoilua ja saunavuoro”

  1. Tietysti maailman paras sauna? Kauanko lämpiäminen kestää? Onpa kaunis tuo kynttiläkuva, ihanat vihreän sävyt ja valojen tuike. Bueno!

    Vastaa
  2. Oikein arvasit, se on maailman paras sauna. Minä en kotona oikeastaan koskaan käy saunassa, täällä joka päivä. Lämpiäminen on hyvin paljon riippuvainen vuodenajasta ja edellisestä lämmityskerrasta. Mutta tämmöisellä pikkupakkasella, kun eilenkin oli lämmitetty, niin puolisen tuntia. Vesien lämpiäminenhän se vie sen ajan.

    Kynttilätkin taas yksi harjoitus aiheeseen tuli – lämpö —-

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.