Paljon pientä

Joulunaluspuuhasteluja, ihan rauhassa. Hallissa oli erityisen mukava käydä. Siellä oli hyrinä ja hyörinä, ja paljon hyvää ostettavaa. Ja Pehtoori hakee huomenna vielä kalakorin. Sähköpostiliikennettä ja joulutervehdyspuheluita suuntaan jos toiseenkin. Tänään käytiin Caritaksessa äidin luona ja huomenna mennään Jääliin Pehtoorin vanhempien luo. Kovin pienimuotoista puuhailua, ei isompia kerrottavia.

Paitsi että tein tänään vaahtokarkkeja! Olipa jännää, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Vielä on epävarmaa, onnistuiko tulos, mutta kun ne on suunnilleen ainoa makea, mitä tälle joululle olen tehnyt, niin syötäneen sitten vaikka kaapimalla vuoasta. 😀 Palannen asiaan.

IMG_0102

Sen verran touhua on kuitenkin ollut, että viikkohaastekuvalle en ole ehtinyt tehdä mitään. Viime vuoden joulun välipäiviltä olisi kymmeniä kuvia, mutta kun koulun haastekuviin pitää laittaa uusia, ko. viikolla otettuja, niin eipä nämä sitten käy.

IMG_0101

Talvipäivän seisauksen kalenterikuvitukseksi sopinee kuva, joka on otettu puolelta päivin 27.12.2014 enkä ole muokannut sitä, en lisännyt värejä, päinvastoin vähän sinistä ”pessyt pois”.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

22

 

IMG_0097

12 kommenttia artikkeliin ”Paljon pientä”

 1. Siis uusi kuva aiheesta Kylmä. Siihen tarvittaneen jo mielikuvitusta.
  Me (lähes) kaikki muut olemme siis rikkoneet sääntöjä esittelemällä täällä wanhoja kuviamme.
  Kirkkaat on värit tuossa viime vuotisessa Tapaninpäivän kuvassa.

  Vastaa
 2. Jarin, ette te ole mitään sääntöjä rikkoneet. Kun haasteen laitoin, niin siinäkinhän annoin ymmärtää että saa laittaa ”vanhojakin”. http://www.satokangas.fi/blogi/2015/11/valokuvaushaaste-kaikille-joka-viikko/

  Täällä siis vähän helpommin toteutettavissa kuin meillä nuo viikkohaasteet koulussa.

  Mutta enitenhän sitä oppii ja haastaa itsensä kun ottaa kuvan juuri ko. haastetta vastetta varten. Vähän kuin ”toimeksiantona”, – sitäkinhän me koulussa näillä haasteilla harjoittelemme. Mutta Tuulestatemmatun haasteissa ei niin nöpönuukaa; edelleen saa laittaa vanhoja kuvia.

  Vastaa
 3. Totta, tehtävä on huomattavan paljon vaikeampi, jos se pitää toteuttaa heti. Reijallakin olisi hienoja lumi- ja pakkaskuvia varastossa vaikka kuinka paljon, mutta nyt sellaisen toteuttaminen vaatisi jo matkustamista.

  Vastaa
 4. Helppohan se meidän täällä on näytellä vuosia wanhoja joskus jopa onnistuneitakin otoksia. Tässähän ollaan aivan eri tasoituksilla mukana haasteessa.
  Toki tällainen laiska kameran käyttäjä hyötyy tästä kovasti.

  Vastaa
 5. Saas nähdä, kun puolen viikon maissa lähden reissuun, saanko sieltä sinun aiheeseen sopivia kuvia.
  Ehkä, koska ehdin vielä tuon aiheenkin lukemaan ennen lähtöä.

  Vastaa
 6. Kyllähän ulkoapäin annetun aihetta varten otettu kuva aiheuttaa enemmän (mutta positiivista?) päänvaivaa. Ainakin itse ensimmäisen laittamani kuvan jälkeen ajattelin, että eipä vanhojen kuvien plärääminen lopulta kovin inspiroivaa ole. Tein silloin itsekseni päätöksen osallistua haasteeseen vain uusilla kuvilla. Eikä sitten joka viikolle olekaan saanut kuvaa aikaiseksi, mutta niinä kertoina kun kameralla on aihetta etsinyt, on ihan uudella tavalla suhtautunut kuvaamiseen.

  Tämän viikon aihe on kyllä haasteellinen, itse kävin jo pakastimeenkin vilkuilemassa sillä silmällä. 😀 Mutta ei… Jospa viikon loppuhetkille luvattu viileneminen inspiroisi vähän luonnollisempia tuotoksia.

  Vastaa
 7. Jarin, reissu ei varmaankaan ole este – aihe tulee olemaan hyvin ”yleismaailmallinen”. 😉

  Katri H., hyvä juttu.

  Erja, ei ollenkaan hassumpi päätös tuo ”osallistun vain uusilla kuvilla”. Minusta on ollut tavattoman mukavaa, innostavaa ja taas kerran opettavaista, että tuo kuvahaaste on näinkin innokkaasti saanut monet mukaan. Pakkasia odotellessa [minäkin kävin pakastimella ;)).

  Vastaa
 8. Ainoa este ensi viikon kuvahaasteessa lienee se, etten saa kuviani tuonne haastesivustolle. En nimittäin satu omistamaan kannettavaa, joten kuvien lähettäminen ajallaan saattaa olla ylivoimaista.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.