Lomaselta palatessa uusia lomasuunnitelmia

Mukavalta pikku lomaselta on palattu kotiin. Lähdettiin mökiltä hyvissä ajoin, oltiin kotona hyvissä ajoin.

Ei tarvinnut lähteä sinisen taivaan tai auringonpaisteen alta (”joka toinen päivä paistaa, joka toinen sataa” piti paikkaansa tänäänkin), sillä märkä lumi/räntäsade, jota oli kai kestänyt jo koko yön jatkui aamusella, mikä helpotti lähtöä.

Kotimatka_-3

Kotimatka_-2

Pehtoori ajoi koko matkan, minä luin ja tarkastin sivuainepääsykokeen paperit, selailin kalenteria ja laskin jäljellä olevia töitä ja työpäiviä.

Kotimatka_

Pohdin mihin, milloin, kenen kanssa seuraavan kerran reissuun. Vaikka työt eivät enää tule kovin paljoa reissuja säätelemään, on tietysti läheisten elämänmenossa juttuja, jotka meidänkin menemisiä säätelevät. Vanhemmat ja lapset (ja tuleva Pikkuinen!) tietysti vaikuttavat omalta osaltaan meidänkin reissaamiseen.

Niinpä ajateltiin, että kesällä voi olla kotonakin. Enimmäkseen. Kun on sitten se Pikkuinenkin olemassa, ja kastajaisetkin. Ja Esikoinen Helsingistä pääsee jossain välissä, juhannuksena kai ainakin?, kotikotiin käymään. Ja  kesällä voi olla mökillä,  ja elokuussa on tiedossa kotimaan rengasmatka. Elokuun lopussa on Lahdessa Paistinkääntäjien kapituli, ja sinne on melkein ”pakko” mennä, sillä vuoden päästä kapituli on Oulussa ja meidän järjestäjien ja minun pressenä on mentävä katsomaan mallia tai oppimaan virheistä… Ja ajatuksena on, että Lahteen  matkataan Lounais-Suomen (Naantalin ja Turun? ja Helsingin (Porvoonkadun) kautta. Ja kesäkuun alussakin on viikonloppureissu Helsinkiin.

Siis ei kesällä ulkomaille, ei ainakaan kovin kauas. Tosin vakaana aikeena on, että lähtisimme seuraavalta mökkireissulta ajelemaan Norjan puolelle, –  Nordkapp, Hammerfest, Alta, Trömsö? Onko kokemuksia? Missä kannattaisi yöpyä, missä käydä, missä syödä, mitä reittiä ajella?

Näin ollen vuoden patikkamatka tehdäänkin vasta syksyllä – ei, ei Itävaltaan vaan – Italiaan. On jo varattu! http://www.temamatkat.fi/Matkavalikoima/Eurooppa/Italia/Vaellus-Liguriassa/

Kun kerran syyskuussa, jolloin tavallisesti uudet opiskelijat, arkistoekskursio ja kandiseminaarin rästisuorittajat ovat hieman olleet esteenä minun maastapoistumiselleni, eivät enää sitä tee, voimme lähteä Italian syyskesän lämpöön vaeltamaan!!  YouTravelsilla olisi ollut samoille seuduin vielä paremman oloinen (ja halvempi) reissu, mutta missasin sen varauksen ajoissa. Mutta Liguriaan, Italian merimaisemiin, maaseutukyliin ja vuorille patikoimaan, ja syömään hyvin siis lähdemme. Mitäpä sitä muuta lomaltaan toivoisi!

10 kommenttia artikkeliin ”Lomaselta palatessa uusia lomasuunnitelmia”

 1. Teimme viime vuonna matkan Lofooteille. Suosittelen! Vaasa – Uumajaan – Storuman – Bodo – Moskenes – Kabelvåg – Bogen – Kalix – Haaparanta. Matkalla nähtävää ja koettavaa. Ruotsissa mm Saltstraumen, jossa upea vuorovesi. Lofootit kokonaisuudessaan niin kaunista!

  Vastaa
 2. Kolean ja sateisen (varsin syksyisen oloisen siis) päivän jälkeen lämmin Italia ei kuulosta ollenkaan hassummalta paikalta patikoida. Pitää siis syyskuussa seurata erityisen tarkkaan blogiasi. Ja haaveilla…

  Altan kautta Hammerfestiin matkanneena muistelisin maisemia reitillä riittäneen. Ja oikea tapa saapua Hammerfestiin on tietenkin vesitse, mielellään myrskyisenä päivänä. 😉

  Vastaa
 3. Erja, minäkin olen pari kertaa elämässäni tuon Alta – Hammerfest -reitin mennyt. Joskus lapsuudessa kerran enoni ja tämän vaimon kanssa auto-telttaretkellä ja toisen kerran yhden tuttavaperheen kanssa. Ja sitten yksivuotishääpäivänä (1984) noilla seuduin Pehtoorin kanssa, mutta kovin kauan noista on. Mutta muistikuvissa on jotain ”jylhää” ja kaunista. Hammerfestiin vesitse, myrskyssä? Ei ehkä kuulosta niin houkuttelevalta kuin patikointi Liguriassa. 😉

  Vastaa
 4. Yön tunteina tajusin, että nyt kyllä kirjoitin jotain aivan väärin. Siis korjaus: Satstraumen on Norjassa lähellä Bodota (taikka miten se taipuu…).

  Vastaa
 5. Onpa hieno syysloma tulossa! Viime syyskuussa vaeltelimme Val Gardenan maisemissa, kyllä Italiassa kelpaa!

  Vastaa
 6. Anneli, ei haittaa, enpä ehtinyt vielä reittiäsi tarkistaakaan, mutta hyvä tietää. Satstraumen voi olla kohteenamme. 😉

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.