Päiväseltään luontoretkelle?

Kevät-4

Haluaisin lähteä jonnekin ”kotiseuturetkelle” ensi viikonloppuna. Sillä edellytyksellä, että on lämmin ja että minulla ei ole kovin paljoa ”kotiläksyjä”. Haluaisin jonnekin lähelle, luontokohteeseen. Hailuodon säästän touko-kesäkuulle, jolloin Luotsiravintolassa on uusi tuttu keittiömestari aloittanut. Koiteliin en nyt halua, se on ehkä enemmän syksyn kohde minun mielestäni. Liminganlahdella on nyt niin paljon lintuharrastajia, etten sinne halua. Sangille? Siellä ei ole tullutkaan käytyä piiiiitkään aikaan.

Mutta mitä muita niitä on? – Ei kovin kauas Oulusta, sillä tässä on viikon sisään tiedossa päiväseltään reissut jo Ylivieskaan, Raaheen ja vaihteeksi Kemiin. Mutta tästä läheltä joku paikka, missä voisi tepastella ja kuvailla? Ehkä eväsretkeilläkin? Jos saisin Pehtoorin mukaan.

Mies on tosin aloittanut puutarhatouhut. Oli tämä oma pääpuutarhuri tänään meidän Huvilan vierustalta pensaat pistänyt matalaksi. Ks. eilinen kuva: siinä oikealla pensaat ovat nyt mennyttä… Olivat kyllä jo rankamaisia, kuivia, notkollaan. Joten voi olla, että puutarhahommat on ykkösjuttu ja ettei innostu pihalta mihinkään lähtemään. Mutta jos olisi hyvä kohde ja erinomaiset eväät? Kertokaapa jos tiedätte, mihin voisi mennä. Vesielemetti (joki, järvi, meri) olisi arvokas lisäplussa. Ja tunturi, tai edes vaara, tai pieni mäki… edes. 🙂

Vappubrunssipaikka on jo valittu.

6 kommenttia artikkeliin ”Päiväseltään luontoretkelle?”

  1. Olosuhteet lienevät hieman haastavat luontoretkesi kriteereille, jos ihan Oulun kupeessa pitää pysyä. 😉 Sangin alue on aina takuuvalinta, samoin Virpiniemi, varsinkin jos menee hieman kauemmas rakennetusta ympäristöstä. Varjakan alue Oulunsalossa on myös kiva, liekö Akionlahdella jo kevätruuhkaa. Kovin mäkistä siellä ei kyllä ole, mutta merenrantaa riittää. Tai jos haluaa kulkea ’omia reittejään’ (kunhan väistelee mökkiasutusta), lentoaseman ”takana” on meren lisäksi ihan hitusen kumpuilevaa maastoakin. 😀

    Vastaa
  2. Erja, Virpiniemen olin ihan unohtanutkin. Ja Varjakassa on tullut käytyä tosi harvoin, oikeastaan ei koskaan kunnolla. Se voisikin olla hyvä. Lentokentän takana on käyty sienessä kerran, pari.

    Nythän minulla on jo MONTA vaihtoehtoa. Kiitos näistä. Ja toki lisää saa ehdotella, etten aina vain Meri-Toppilan ja Nallikarin tai jokivarren rantoja kiertele. 🙂

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.