Kesäkuvakisan 2014 tulostenjulkistus

Tämän vuotisen kesäkuvakisan [katso kysymykset täältä] tulostenjulkistus tapahtuukin täältä Itävallasta käsin. [Kunhan käymme tässä kohta syömässä teen toisen postauksen tälle päivälle; se on sitten tämän päivän vaelluksesta].

Kisaan osallistui poikkeuksellisen vähän rohkeita = kuusi, [ja juuri kun tätä kirjoitan, tulee Katilta, kahden edellisen vuoden menestyjältä vastaukset, myöhässä… 🙁 . Kiitokset kuitenkin kannatuksesta, Kati] – moni aikoi, mutta luopui? Liian vaikea kisa? Liian kuuma? Väärällä suunnalla?

Reittinihän kulki Oulu – Ruukki – Raahe – Kalajoen loma-asuntomessut (jossa kului ”turhaan” kolme tuntia) – Kokkola -Ylivieska – Haapavesi – Oulainen – Liminka – Oulu.

Ennen kuin kerron voittajan = parhaiten tienneen ja arpajaisten voittajan, niin alla oikeat vastaukset ja selitykset.

1) Ensimmäisen tehtävän kollaasin kuvat olivat Toivosen Eläinpuistosta ja Talonpojanmuseosta. Se sijaitsee valtatie 8:n varressa Kälviällä, Kokkolasta 10 km pohjoiseen. Talonpojanmuseo ja sen yhteydessä toimiva Eläinpuisto käsittää tällä hetkellä 50 erillistä rakennusta ja yli 12500 museoesinettä. Mukava paikka, alueella on myös kahvila ja pieni käsityö- ja tilpehöörikauppa sen yläkerrassa. Ja minä sain otettua paljon kuvia luentoja ja esitelmiä varten. 😉

 

2) Posliinikoirat ikkunalla ovat tavallisia merenrantakaupungeissa. Kuvaamani olivat Raahen vanhasta kaupungista.

 

Ennen vanhaan raahelaisten merimiesten tyypillisiin matkatuliaisiin kuuluivat Englannista ostetut posliinikoirat, jotka toimivat usein myös tiedon välittäjinä. Kun ikkunalaudalle sijoitetut koirat katselivat sisälle taloon, oli isäntä kotosalla. Jos ne taas tuijottivat ikkunasta ulos, oli perheenpää seilaamassa. (http://edu.raahe.fi/yhdistykset/matkailuoppaat/posliinikoirat2.html)

3) Kolmostehtävän kuvat ja tehtävänanto olivat huonoja, mutta silti moni tiesi, että järvi oli Haapajärvi, kaupunki, jonka kirkkoa kysyin on Haapavesi ja Kankaan kappeli ja aidalla ympäröity hautalehto on naapuriseurakunnasn Ylivieskassa.


4) Ravintola, joka aukesi vasta klo 16 on Kokkolan vanhassa kaupungissa, ”Neristanissa”,  ja sen nimi on yksinkertaisesti Vanhan Kaupungin Ravintola. Sitä vastapäätä (kuvassa alla) on viehättävä sisustusliike Zinna. Lautasliinat sieltä ja minulle tiskirätit Toivolan pikku putiikista. 🙂

5) Vitoskysymykseen Katri H:n vastaus oli täydellinen:  ”Talo on Kalajoen hiekkasärkillä uudella loma-asuntoalueella, ja se esiteltiin yleisölle juuri päättyneillä loma-asuntomessuilla. Messuilla se oli kohde numero 3 ja nimeltään se on Villa Albatrossi. :)”

Vietin aikaa messuilla melkein kolme tuntia, palelin ihan tolkuttomasti, ja hämmästelin 180-neliöisiä loma-asuntoja, joissa kaikissa sisustus hyvin samankaltainen. Mutta kyllä sieltä jotain ideoita kotiin ja mökin sisustukseenkin tuli. Laittelen joskus niistä postauksen. Tässä yksi toinen kohde

6) Kuvassa no 6 on Ylivieskan rautatieasema, ja sen ratapihalla on tämä veistos, jonka olen joskus nähnyt junan ikkunasta, mutta koskaan ei tullut mieleen, mitä se esittää… Nyt kävin katsomassa. Se on Pohjanmaan radan valmistumisen 100-vuotisjuhlamuistomerkki (1986) ”Feriatis” (Antonio da Cudan).

7) Kuvassa on Kalajoen Hiekkasärkät.

 

8) Patsassilhuetti on Raahen Pekkatorilta, joka oli täydellisessä remontissa. Pietari Brahe oli hiekkakasoista huolimatta tavanomaisen omanarvontuntoisena.

9) ”Rautatieylihallituksen”  mallipiirusten mukaan tehty rautatieasema on Ylivieskassa.

10) Limonaditehtaan pullonpesukone. Tämäkin oli siellä Toivolan museossa. Siellä oli kaikenmoisia jänniä 1800-luvun lopun, 1900-luvun alun ”koneita”.

11) Joutsenaiheiset  katulamput on Limingassa. Limingassa olisi paljon muutakin kuvattavaa ja katsottavaa, mutta tein sieltä parikin kuva- ja kohderaporttia jo viime kesänä, jolloin muutaman viikon kuljin siellä päivittäin äidin sairaalareissun vuoksi. Liminganlahden luontokeskus, Arboretum, vanhan kirkkotie ja museoalue ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia.

12) Viimeisessä kuvassa on pärehöylä (tässä kuvassa näkyy tuotoksiakin) – muutama luuli tuulimyllyn koneistoksi.

Kahdeksasta ensimmäisestä oikeasta vastauksesta sai kaksi pistettä ja neljästä viimeisestä yhden ( max. siis yht. 20 pist.). Ja jos ei ole koskaan asunut Oulun tai Lapin läänissä sai kaksi tasoituspistettä. Kuudesta kilpailijasta vain Sadulle nämä tasoituspisteet. Ja erikseen on mainittava, että Satu ei ole koskaan edes KÄYNYT Pohjois-Suomessa.

Kukaan ei tiennyt kaikkiin oikeita vastauksia, pisteet jakautuivat välille 15 – 18. Pisteen etumatkan kolmesta seuraavasta sai Katri H.,  jolla oli melkoinen kotikenttäetu kuten hän itsekin totesi! Liikuinhan hänen kotiseudullaan.

Onneksi olkoon, Katri H. !

Katri H. 18 pistettä
Hanne 17 pistettä
Koivu 17 pistettä
Satu 15+ 2 = 17 pistettä
Laura 16 1/2 pist.
Katri L. 15

Siis ihan mahdottoman tasaväkinen kisa.

Entäs palkinnot? Palkintoja on kolme, ja niistä voittaja (= Katri H.) saa ensin valita haluamansa, sitten loput kaksi arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken.  Ihan kuten viime vuonnakin palkintona on tietysti
1) Vuorotellen-kirjani ja lisäksi on
2) 10 euron lahjakortti Pentikin myymälään  ja
3) Guerlainin tuotepaketti, jossa mascara, meikkivoide, puhdistusvoide, Shalimar-tuoksu, huulihoide (care? = hoide?) ja meikkipussi.

Arvonta suoritettiin täällä Villa Oraniassa ilman virallisia valvojia, Pehtoorin toimiessa ”onnettarena”.

Ja arpaonni suosi ensiksi Hannea ja sitten Lauraa. Onneksi olkoon teillekin.

Ilmoitatko Katri H. minulle, minkä kolmesta palkinnosta valitset, ja sen jälkeen Hanne saa valita toisen jäljelle jääneistä ja viimeinen palkinto menee sitten Lauralle. Kaikki kolme ilmoitelkaa minulle postiosoitteenne, jollei minulla sitä ole…

Ehkä ensi kesänä taas uusi kisa!

Kisastudio Bad Gasteinista sulkeutuu tähän, ja palaa vielä illan kuluessa tämän päivän patikkareissuun! 😀

9 kommenttia artikkeliin ”Kesäkuvakisan 2014 tulostenjulkistus”

 1. Nytpä kävi kuin Kälviällä! On selittelyjen aika.

  (1) Miksi ei Tyrnävän museo? Tai edes Temmeksen?

  (6) Että patsas ratapihalla! Eipä tullut hakuseulani mieleen.

  (10) Pesulaite – naturalmente! Tämä oli, usko tai älä, ensiaatokseni. Mutta sitten piti keksiä jotakin ns. fiksumpaa.

  Kiitos opettavaisesta kisasta! Joudun siis hankkimaan mascaran ja Shalimar-tuoksun tänä suvena omin voimin.

  Vastaa
 2. Kiitos, tämäpä mieluinen yllätys!

  Linnunmuotoiset katulamput siis Limingassa, niinpä ovatkin.

  Pullonpesukone! Ja minä kun veikkasin soitinta, joka saa äänensä eri korkeudelle täytettyjä pulloja kilistelemällä.

  Mukavaa vaeltelua teille hienoissa maisemissa! Muistakaa, että kotonakin voi rehkiä verenmaku suussa, mutta komeita alppimaisemia näkee vain siellä 🙂

  Vastaa
 3. Ai niin, piti valita palkinto. Nauratti niin tuo Koivun kommentti palkinnon menetyksestä…

  Ehkä minäkin maltan olla ilman Shalimar-tuoksua ja valitsen Vuorotellen-kirjan. Mainiota päästä lukemaan sitä, kiitos!

  Vastaa
 4. Kiva, kun joskus arpaonni suosii! 🙂 Tuossa taisi olla kaikkien muiden osallistujien pisteet, mutta ei minun?

  Vastaa
 5. Wau, hyvä Google ja minä! Olen tyytyväinen tulokseeni, vaikka en siis ole käynyt ikinä lähelläkään noita paikkoja. 🙂

  Vastaa
 6. Hyvät kesäkisaan osallistuneet!

  Lauran pisteet olivat tosiaan eilen illan postauksesta jääneet pois: 16 1/2 niitä näyttää olevan. 🙂

  Katri H. , minä kun en halua kotonakaan rehkia ja kuntoilla verenmaku suussa, vaan liikkumisen riemua olisi aina tavoitteena saada. Sitä täällä on erinomaisen helppoa harrastaa.

  Kunahn täältä kotiudun, postittelen arpajais- ja voittopalkinnot.

  Koivu, ehkä ensi vuonna Tyrnävä tai vaikka Oulunsalo?

  Mukavia ootte kun osallistutte. 🙂

  Vastaa
 7. Vaikea kisa, mutta kun arpaonni suosii, voi taas hymyillä. Minun piti nyt siis tehdä osaltani valinta ja päätös, joka on lahjakortti Pentikille.
  Hyviä patikkapolkuja edelleenkin!

  Vastaa
 8. No huh, onpa täällä melkoisia tietäjiä! Ensi näkemältä kisa vaikutti helpommalta kuin aikaisempina vuosina, mutta heti, kun aloin tosissani miettiä vastauksia, tulikin tenkkapoo. Haapajärvi olisi kyllä todellakin pitänyt tietää, huhhuh. Syytän paahtavaa hellettä 😉

  Vastaa
 9. Katri ja Hanne, osallistuminen kannattaa aina, eikö vaan? 🙂 Helteiset terveiset täältä Bad Gasteinin aamusta. Tänään wanderführer on Pehtoori, jotta ihan erilaista on tulossa. Wiedersehen!

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.