Ehdottoman Tärkeitä Toimintoja

Nyt puiden ja pensaiden oksilla lasihelmiä, – vai sittenkin vesipisaroita? Yön ja aamupäivän aikana satanut raskas lumi on vetistä nuoskaa ja maisema harmaa, ei niin silmiä, eikä mieltä hivelevä. Lumitöstä sai hyötyliikuntaa, mutta en voi väittää mitenkään riemulliseksi liikkumiseksi.

2_11_2014

Yllä kuva samasta kohtaa kuin eilinen alla.

1_11_2014

Muitakin eilisen kotipihakuvia.

Jo vain ne kannattaa klikata isommiksi.

1_11_2014-3

1_11_2014-4

Onko muilla sellaisia päiviä, jolloin on ihan-just-siinä-samassa-hetkessä-juuri-nyt-eikä-viidestoista-päivä pestävä kaikki patalaput ja -kintaat, ja yksintein myös vessojen matot. Mistä automaattisesti seuraa, että hammasmukit vaativat intensiivisen kuurnaamisen, ja olisi suorastaan rikollista jättää valkoiset froteepyyhkeet ja kylpytakki pesemättä kloriitilla, ja juuri tänään! Kun kerran pyykille on ryhdytty, niin kesälenkkarit ja pikkureppu on pistettävä koneeseen/likoamaan.

Patakintaat vievät sen tosiasian äärelle, että leivinuunin luukkua ei ole vuoteen öljytty, ja – hyvänen aika!! – veitset, kaikki keittiöveitset, ovat niin tylsiä, että käyvät hengenvaarallisiksi. Ei muuta kuin terotin ja liippa esiin ja teroittamaan! Teroittamaan ne kaikki! Koskee yhtä lailla saksia.

Ja kaikki tuo edellä oleva potenssiin kaksi, – tai ehkä kolme. Ja juuri tänään kaikki tuo on tehtävä.

Ehei, ei ole mitään ihan välttämätöntä, jonka tekemisen pakoilemiseksi olisin keksinyt noin paljon sijaistoimintoja. Pikemminkin on kyse siitä, että oikeasti moni asia on ollut rästissä ja tänään on tuntunut olevan hyvä vire rästien hoitelemiseen pois päiväjärjestyksestä.

1_11_2014-5

1_11_2014-6

Samaan touhupäivään kuului jääkaapin siivoilu, minkä seurauksena syntyi taas kerran yksi ”Parasta ennen” -jälkkäri. Puoli purkkia mascarponea, mangorahkapurkki, eilisen (nuorten ollessa syömässä) jälkkärinä olleiden uuniomenoiden vaniljakastikkeen jämät, vähän vaniljasokeria ja yhden kovin jo kuivuneen sitruunan mehu, jotka kaikki vispataan ja vaahto laudotaan lasiin kerroksittain mandariiniviipaleiden kanssa. Yksi parhaista jääkaapintyhjennyssekoituksista! Eikä tarvinnut mitään heittää pois, eikä mikään vanhentunut – parasta ennen. 😉

2_11_2014-3

2_11_2014-4

Olisihan sitä tietysti voinut lähteä käymään toissapäivänä avatussa Ideaparkissakin sen sijaan, että on käyttänyt päivän ”ilimanaikuseen” kuurnaamiseen ja järjestelyyn. Meiltä olisi ollut niin helppo lähtäkin, sillä tuossa ”meidän  takapihalla”, meren ja meidän talon välissä, on mm. kaupungin lumenkaatopaikka, joka on nyt muutettu Ideaparkin, jonne meiltä on matkaa about 3 – 5 kilometriä, etäparkiksi ja josta on bussikuljetus uuteen kauppakeskukseen. Kyyti olisi ihan ilmainen ja toissapäivänä kaikille (neljällekymmenelletuhannelle!!!!) kävijälle jaettiin ilmainen ämpäri. Kyllä: ihan ilmainen muoviämpäri! Ja tänään olisi jaossa ilmaista karkkia! Olisi helppoa ja halpaa mennä nyt, mutta ei. Ei suinsurminkaan minua saisi sinne ruuhkaan lähtemään. Ei, ei silti vaikka ämpärihän se kyllä houkuttaisi!

Varmasti Ideaparkissa tulen käymään, onhan se melkein työpaikan ja kodin välissä, mutta minä ehdin kyllä odottaa, semminkin kun minulla on vielä tänäänkin tehtävänä sellaisia tähdellisiä asioita kuin kynttiläjalkojen putsaus ja meikkipussin pesu. Niitä kun ei millään voi tehdä yhtään myöhemmin.

2_11_2014-5

8 kommenttia artikkeliin ”Ehdottoman Tärkeitä Toimintoja”

 1. Eipä ole sitten ihme, että eilen keskipäivän aikaan koko Suomelle kailotettiin Ylen radiokanavilla liikennetiedotetta: Pateniemessä on ruuhka yleisötapahtuman vuoksi!

  Piti hetki miettiä, että mitähän sillä suunnalla tapahtuu: luontotapahtuma meren äärellä tms. mutta taisikin olla tuo teidän lähellä oleva ilmainen bussiliikennekuljetus ja parkkipaikka. Ei kyllä ensimmäiseksi tullut mieleen Oulun Ritaharju.

  Asiasta kukkaruukkuun: nämä liikennetiedotteet ovat kyllä pääsääntöisesti niin omituisia että.

  Vastaa
 2. ”Onko muilla sellaisia päiviä, jolloin on ihan-just-siinä-samassa-hetkessä-juuri-nyt-eikä-viidestoista-päivä pestävä kaikki patalaput ja -kintaat, ja yksintein myös vessojen matot.”

  Ei, ei ole. 🙂 Ihailen suunnattomasti kaikkia teitä, joilla on. Ja nuo jääkaapin jämät! Olisin ehkä löytänyt omastani sen kuivettuneen sitruunan, siinä kaikki. Kukahan viitsisi käydä kaupassa että olisi edes beceliä leivän päälle aamuksi…? Ai niin, voisi samalla ostaa myös sitä leipää.

  Vastaa
 3. Homma poikinee uusia hommia ja yhtäkkiä on hirveä innostus tehdä se tuo ja tämä. Mieluiten heti, koska ovat odottaneet pitkään hommalistalla, eivätkä todellakaan voi odottaa kauempaa. Onhan sitten sankariolo!

  Vastaa
 4. Katri H., ja minä ihailen ja kadehdin ihmisiä, jotka osaavat olla. Olla jouten, olla joutilaita, eivätkä välitä kuivista sitruunoita tai mangorahkapurkeista, joiden viimeinen myyntipäivä on huomenna. Patalaput suojaavat palamiselta vähän nokisinakin, mutta sehän ei minua helpota. 🙂

  Vastaa
 5. Irma hyvä, älä turhaan. Luettelona vaikuttaa isoltakin puuhamäärältä, mutta todellisuudessa ei todellakaan. Ja tänään en puuhastele. Lähdemme minilomalle Helsinkiin.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.