Loman loppua kohti

Kunhan aamutoimet ja -lenkit oli saatu tehtyä lähdimme synttärikahveille.

Tein kakkuun muka hienon dekoraation: 89 ihan selvästi, mutta Pehtoori mokoma ei tajunnut, sanoi, että tuo ysi näyttää madolta! Kuka on nähnyt tuollaisia vattumatoja, kysyn vaan! Sitä paitsi 89-vuotias appi ymmärsi oikein hyvin 🙂 Pensasmustikka-vadelma-versio olikin vallan hyvänmakuinen.

Kesäarkea-16

Kesäarkea-17

Kotipihalle palattua molemmilla taas omalla ”sektorillaan” puuhasteluja. Minä laittelin kesäkukkia vähän uudelleen, muutaman uuden ruusubegonian ostin puutarhalta kun haettiin kukkia vietäväksi anoppilaan.

Kesäarkea-18

Tänä vuonna Pehtoorilla on etupihan kukka-altaissa suklaakosmoskukkaa. Se on kyllä kaunis, syvän värinen. Toisaalta ehkä isoihin penkkeihin joku tuhdimpikin sopisi. Mutta välillä kauniita tuollaiset vähän herkemmätkin .

Kesäarkea-14

Kesäarkea-15

Ukkosen uhitellessa, lämmön noustessa lähelle + 30 C mietimme mille alettaisiin. Hugot nautimme neuvoa-antaviksi, ja viiden kieppeissä lähdimme polkien Nallikariin. Ollaan kohta syöty uuden ravintolan kalalista läpi: tänään pehtoorille muikkuja ja uusia perunoita, minulle jokirapuja ja paistettua siikaa ja kukkakaalta, – sellainen alkuruoka-annos vain. Siihen asti erinomaista, eikä liikaa kaloreita, mutta olihan minun sitten saatava jäätelöä jälkkäriksi. Oliko peräti kesäloman eka jätski? Korkea aika siis!

Nallikarissa satoja ihmisiä, meressä uimassa, rannalla kävelemässä, helteisen illansuun aurinkoa vielä palvoen. Kuin ulkomailla. Teki mieli uimaan…

Melkein päästin suustani, ettei huvittaisi ensi viikolla, ei  vieläkään,  töihin, mutta uutiset uusista irtisanomisista Oulussa (viikon sisällä tuhat it-alan työpaikkaa lopetettu), sulki suun. Nautinpahan näistä viimeisistä lomapäivistä, helteestä, kylläisistä päivistä, liikkumisesta ja levosta.

4 kommenttia artikkeliin ”Loman loppua kohti”

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.