Mozzarellaa, tomaatteja, prosciuttoa, basilikaa, patonkia, pecorinoa,  – kaikkea italialaista ostin aamusella Stockalta. Ihan hurjasti teki mieli italialaista ruokaa, salaatteja. Basilika tuoksuu niin keväälle, Italialle, hyvälle. Oisko tuo Italia-fiilis riippuvainen päivämäärästä? Maaliskuun 15. päivä. Aivan, palkkapäivä, mutta myös maaliskuun idus, jolloin Gaius Julius Caesar murhattiin. Onpa käyty murhapaikalla. Tai ainakin toisella niistä, jossa sen on väitetty tapahtuneen. Syötiin pizzaa siellä. 😉 Uutena vuonna 2006.

italial-4

italial-5

Ja ihan linjassa italialaisten makujen kanssa päätin yhtäkkiä kalatiskin edessä, että haluan koettaa tehdä turskaa. Ostin fileen. Annos ei ole kaunis, mutta hyvää tuli. Toiset kaksi palaa paistoin voissa, pannulla maustoin runsaalla sitruunamehulla, ruususuolalla, tillillä, valkopippuriripauksella ja toiset kaksipalaa leivitin, ensin pyörittelin jauhoissa, sitten kananmunassa, sitten painelin pintaan emmental-raastetta. Ja paistoin voissa. Molemmat hyviä, jälkimmäinen liki erinomainen. Samalla pannulla paistelin kevätsipulia ja kesäkurpitsaa. Pehtoorikin piti.

italial-6

Ristiriitaisia nämä maaliskuun päivät ovat, kevättä, talvea, takatalvea, …

Meillä on syreeneissä jo silmut!

italial-3

Ja kävin pyörälenkillä! En todellakaan ole mikään talvipyöräilijä, vaikka sellaisia Oulussa (ja perheessä: tytär kun polki kouluun, töihin ja yliopistolle monta vuotta kesät talvet) onkin. Tyttären pyöräilystä tulikin mieleen kertomansa juttu tammikuulta. Olivat olleet isolla porukalla sunnuntaina liikkeellä, ja ulkoilun kohteena Monterreyn joku iso puisto (esikoinen sanoi, että vähän tuli mieleen Villa Borghese Roomassa), ja yhtäkkiä tyär huomaa kavereidensa kanssa jonottavansa jonnekin, ja pian selviää, että lippuluukulla peritään 50 pesoa (n. 7 €) ja miksi? – Pyörävuokrasta! Rahalla (joka on Meksikon hintatasolla paljon) sai ajella tunnin pitkin poikin puistossa. Ei ollut suomalainen, oululainen lapsi oikein ymmärtänyt moisen aktiviteetin mielekkyyttä ja hintaa. Hänelle kun pyörä on ollut kulkuväline, ja sillä ajaen on säästänyt onnikka- ja/tai bensakuluissa, mutta Meksikossa piti maksaa, että sai ajella tunnin ympyrää.

Maaliskuun talvisuudesta kertoo se, että nyt sataa lunta, ja sain viimeisteiltyä säärystimet, jotka olen telkkaria katsellessa kutonut. Huomenna lenkille uusien kanssa. Jos on lunta. Ei säärystimiä voi kurakelillä pitää!

italial-2

 

 

 

6 Comments

  1. Jos sallit kopioisin säärystimien kuviomallin, paljonko loit alunperin silmukoita? Italialaisruoka toi veden kielelle, taidanpa ensi viikonloppuna käydä yrttiostoksilla.

  2. Voi! Kopioisit minun mallin? Totta kai saat kopioida. Malli-sana on kyllä vähän turhan hieno noille minun jutuilleni, – seuraava kerros syntyy aina edellistä kutoessa … 😉

    Silmukoita? Oisko ollut 92? Tai 88? Minulla on paksut pohkeet! 😀 Lanka on Janne ja puikolla neljä (sellaiset uudet neliskulmaiset puikot. Olivat kyllä hyvät. Saaristonkadun Lankamaailma-kauppa on pullollaan houkuttelevia lankoja!!)

    Täällä tänäänkin yrttien parissa. Ihania ovat.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.