Ei ihan tavallinen tiistai. Päivän saldo:

1) Norjasta puhelu: entinen opiskelija oli merkinnyt minut työhakemukseensa suosittelijaksi, – siinäpä sitten sujuvasti norjaksi suosittelin. No en norjaksi, vaan englanniksi, jota toisessa päässä osattiin suunnilleen yhtä paljon kuin minä osaan norjaa. Toivottavasti entinen opiskelija kuitenkin työpaikan saa.

2) Kertakaikkinen tyrmistys siitä, miten opiskelijat (= yksi opiskelija) voi sähköpostissa kirjoittaa.

3) Viettämättömiä synttäreitä: Juniori on 23 v. Ehkä paras työkaveri puolivuosisataa. Yhdet kuusikymppisetkin tänään. Onnittelut sinne pakomatkalle.

4) Pitkä mukava keskustelu viehättävän puolalaisen vaihto-opiskelijan kanssa. Kulttuurista, historiasta, perhekäsityksestä, diskurssianalyysistä metodina, uskonnosta, uskonnoista, eikä meistä kumpikaan ymmärtänyt tätä Suvivirsi-kohua.

biblianhistoria

5) Yhdet parkkisakot äidin silmälääkärikeikalla, mutta turha rahanmeno kompensoitui kun menimme taas Stockan Vintille syömään: ei ollut turhaa rahanmenoa se. 😉 

6) Kehysriihen tuloksia odotellessa: jos yliopistoindeksi edelleen jäädytetään, niin syöksykierre syvenee. Kuulin että Helsingin lääkiksessä jo on ostettu opiskelijoille iPadit ja opetus hoidellaan niiden kautta. Varmaan kätevää sellaisellakin ”käsityö”tieteenalalla kuin lääketiede. Jospa minäkin jo huomenaamulla harjoittelisin ja pitäisin metodiluennon täältä kotisorvin ääreltä vaikka Skypen välityksellä. Näistä yliopistomaailmaa jäynäävistä synkeistä näkymistä huolimatta meidän oppiaineen toisenkin professuurin haun eilen päätyttyä tilanne on se, että hakijoiden määrä siihenkin on 14 hakijaa. Tähän minun nyt hoitamaani oli 15 hakijaa, ja niistä pitäisi näinä päivinä tulla asiantuntijalausunnot. Niitä odotellessa, ja todella toivoessa ne myös pian tulevat.

7) Sain vihdoin tehtyä yhden, ainakin vuoden suunnittelemani, lausuntopohjan. Vuosi vuodelta joudun kirjoittamaan enemmän lausuntoja opiskelijoiden anoessa jatkoaikaa (nykyisin kun opinto-oikeus on voimassa vain seitsemän vuotta) ja tähän asti olen tehnyt sen joka kerta erikseen, lausuntoni laatinut ja käsitykseni kirjannut, mutta nyt on valmis pohja johon voin suunnilleen ruksitella kommentit. Voin hyvin edulliseen hintaan myydä tämän ”tuotteeni” muille tarvitseville.

8) Ihana, ihana kevään valo. Ei julma helmikuun valo, vaan maaliskuisen illan kauniit varjot, valot.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.