”Elimistön heikonnus”


unettomuus

 

Kodin kuvasto: huviksi ja hyödyksi Suomen koteihin ja perheisiin. 10.12.1910, s. 16.

No ei mitään ”henkistä rasittumista”, eikä edes ”epäsäännöllistä elämää”, mutta liki ”tuhoatuottavaa unettomuutta” on edelleen havaittavissa. Niinpä ei ollutkaan mitään mieluisampaa kuin neljältä lähteä töistä suoraan kotiin, laittaa lämpimiä kotivaatteita päälle, keittää kattilallinen lempeää bataattikeittoa (tällä ohjeella), ruoan jälkeen istahtaa nojatuoliin, lueskella vähäsen ja sitten ryhtyä – Downtonia ja kutomistuokiota odotellessa  – tietokoneen ja kovalevyjen järjestelyyn ja varmennustallennusten varmennukseen.

Joulusiivous kuva-arkistoissa ennen joulukalenterin ja mahdollisten pienimuotoisten joulureseptisivujen tekoa on tarpeen. Joulusivulla näyttää jo olevan kävijöitä… Käyhän kurkkaamassa, olisiko noista vanhoista sivuista ja resepteistä, kuvista ja höpinöistä sinullekin jotain iloa: jo kymmenen vuoden ajalta niitä siellä on. JOULUSIVUILLE, KLIKS! (erityisesti vuonna 2003, 2008 ja 2010 on minulle rakkaita ja hyviä ohjeita.) Noilla sivuilla sataa luntakin, toisin kuin ulkona. Ylen hyvä kyllä olisi, jos ulkonakin sataisi.

Reseptiikasta puheen ollen: tuosta sata vuotta vanhasta Kodin kuvasto -lehdestä, josta tuo edellinenkin tänään löytämäni leike on, on myös alla oleva ohje. Merkillistä on tuo ”Limunaati”, jota ohjeessa neuvotaan tekemään. Oisko suomalainen sadan vuoden takainen versio sangriasta? 😉 Vai sittenkin enempi glögiä?  Terveydellistä limunaatia elimistön heikonnukseen! 😀

flunssalääke

2 kommenttia artikkeliin ””Elimistön heikonnus””

 1. 22.11.2013 klo 02.01

  ”Mikään ei itse asiassa heikonna elimistöä niin paljon kuin unettomuus. Ei…eipä…vaikuta niin tuhoatuottavasti kuin unettomuus.”

  Huh!- ettei elonkehräni vaan olisi suistumassa t a a s unettomuuden, vai sanoisinko valvomisen puolelle.

  Odotan jännityksellä, mitä 48 tulevaa tuntia tuovat mukanaan. Joutunen hoitamaan terveyttäni limunaatilla.

  Vastaa
 2. Koivu hyvä, sydämestäni toivon, ettei unettomuus koidu elimistösi heikonnukseksi. Virvoittava limunaati auttakoon jos näin käy.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.