Siivouspäivä

Tämä on nyt ehkä vähän noloa, mutta juttu on niin, että minusta on ihan hulvattoman hauskaa, kun on siistiä. Vanhanaikaistakin? Ehkä. Silti nyt on, – siistiä siis. Olen siivonnut koko päivän. Ja sekin on tuntunut ihan hurjan mukavalle: näkee tekemisensä jäljen, on fyysistä puuhaa, okei, voi myös suorittaa ja saada siitä kiksejä, heh!

Mökkikeittiö ja sen kaapit, pakastin ja jääkaappi on siivottu.

Tupasvillojen aikaan-13

Tupasvillojen aikaan-12

Itse asiassa mökin KAIKKI kaapit ja vitriini on siivottu.

Tupasvillojen aikaan-2-3

Lakanat on vaihdettu, talven lakanapyykki pesty ja mankeloitu.

Tupasvillojen aikaan-3-3

Rantasauna on pesty. Tolu vai kloriitti? Molemmat! Nyt tuoksuu puhdas!

Tupasvillojen aikaan-11 – Kopio

Iltapäivän päätteeksi vielä pihalle, risut ja muut ”irtohärpäkkeet” tontilta kerätty ja poltettu.

Millainen ilma? Erinomainen siivousilma. Ei turhan kuuma (+ 10 – + 17 C), vain muutama sadekuuro, lounasnotski onnistui. Ja illallisella pakastimen sulatuksen seurauksena poron sisäfilettä ja korvasienimuhennosta, uusia perunoita ja salaattia, jälkkäriksi ananasta, turkkilaista jukurttia ja minttua.

Ei paremmin vois olla.  No jos pieni toive, … niin oispa nuoret tai ystävät (esim. vmp) tulossa nyt tänne… Mutta kun eivät, niin huomenna lähdemme retkelle. Inariin ja … ? Ja jonnekin. Nyt on kaunis ilta-aurinko, ja sehän ei edes laske, joten vielä pihalle…

2 kommenttia artikkeliin ”Siivouspäivä”

  1. Joo siivoamisesta puheenollen: me vuorostaan siivoamme eli laitamme tavaroita paikoilleen, kahden viikon välein, kun siivooja tulee. Minusta tämäkin on hyvä systeemi, vaikka moni varmasti nauraa sille, mutta ei haittaa sopii meille 🙂 🙂
    Leppoisaa Lapin lomaa teille!

    Vastaa
    • Taije, ei tuossa systeemissä ole mitään nauramista, noin meilläkin tehdään kotona, ei loma-aikoinen, jolloin meilläkin käy siivooja (josta en muuten enää ihan vähällä luopuisi :)). Mutta mökki on eri juttu. Ja eilen ja toissapäivänä olikin kyse ”suursiivouksesta”; siivosin oikeastaan kaiken. Vanhan mökin pehtoori puunasi joskus talvella. Eikä meillä kotonakaan siivooja kaappeja pese ja järjestele. Mutta siisteys on hyvä jutska. 🙂

      Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.