Olipa mukava lauantai

Vieläkin linnut laulavat ihan hurjasti! Mahtavan kuulosta!

Lauloivat aamullakin. Olin jo kahdeksan jälkeen Kauppahallin kupeessa,  – kun kuitenkin saimme ruokavieraita tälle päivälle. Koskapa kokkailujen piti sujua suht nopeasti ja ilman pitkiä kypsymisaikoja, koskapa vieraat (ex-naapurit ja nuoripari) ovat kalaruoka- ja Italia-ruoka-ystäviä suuntasin kalakauppaan Pekurille, Juustokuuhun (tiedättehän, että siellä myydään Oulun parasta Parman kinkkua?) ja vihannespuotiin.

Lauantain herkkuja_-4

Sen jälkeen kameran kanssa kiertelemään kaupungille. Aurinko paistoi ja oli hulppeaa käveleskellä ristiin rastiin. Piipahdin Valvellakin, pari valokuvanäyttelyä tsekkasin; ei olleet minun juttujani. Eivät hevoset eivät ahdistavat naiskuvat. Jatkoin kävelyä jokirantaan…  Hurahtihan siinä toista tuntia, ja kuvia toistasataa. Sitten Stockan Herkkuun täydennyksille.

Puolenpäivän jälkeen kotipihalla niitä siivoiluja ja istutuksia, jotka eilen jäivät tekemättä. Sekä Festan että pääoven kukkatolppiin orvokit istutettu.

Lauantain herkkuja_

Lauantain herkkuja_-2

Jälkkäreiden teko vähän vasemmalla kädellä… . Pöydän kattaminen lennosta, tulos ei silmiäni hivellyt… mutta ei estänyt mukavaa iltaa. 😉

Viideltä tulivat Juniori ja J., mukanaan heidän naapuritalossaan asuvat meidän eksnaapurit, joita on vaikea uskoa 75-vuotiaiksi! Söimme verraten hyvin. Ei mitään kovin uutta, mutta erityisesti jälkkäriomenapiiras –  johon voisin palata huomenissa –  oli oivallista…

Lauantain herkkuja_-5

Myös guacamole kaikkien italialaisten herkkujen keskellä maistui.

Lauantain herkkuja_-2-3
 Samoin erinäiset kaapintyhjennysnapostelut.

Lauantain herkkuja_-2-2

Lauantain herkkuja_-7

Toinen jälkkärikakku oli ”Tompan suklaaruudut”;
enpä ole aikoihin tehnyt. Ohje on LappItaliassa… (KLIKS)

Aina vaan ihmiset niistä pitävät. Niitä aion viedä maanantaina töihinkin…

Lauantain herkkuja_-3

 Mutta ruokaa parempaa oli seura. Kyllä, kyllä meillä on paljon yhteistä muisteltavaa, paljon yhteistä naurua, paljon levollista yhdessäoloa.

4 kommenttia artikkeliin ”Olipa mukava lauantai”

 1. Sinun juttujasi on mukava lueskella, eilinen päivä meni joutuisasti, kun luin matkajuttujasi eri paikoista, samoja joissa olen itsekkin käynyt ja samoja museoita kolunnut. Italian matkat kiinnostivat ja innostuin laskemaan, että olen käynyt siellä 18 kertaa ja taas on lokakuulle Rooman matka varattuna. Aurinkoista kevättä ja voimia työhösi, jota jaksat vielä innolla tehdä!

  Vastaa
 2. Kiitos Marja, kiitos kommentista ja yllättävästä innostuksesta juttuihini. Olen aina hämmentynyt ja iloisesti yllättynyt, kun niitä joku pitää ”mukavina lueskella”. 😉

  Matkajutuista puheenollen – olethan löytänyt ”varsinaiselle” matkasivustolleni?

  http://www.satokangas.fi/Matka/

  Siellä on paljon enemmän kuvia kuin täällä blogin puolella… ehkä olet siellä surffaillutkin… Nyt juuri Italiaan on ihan hurja ikävä; eikä eilinen ilta tai muistot viime vuoden Umbriaan menosta ole ikävään vähäisin syy.

  Sinulla on noita Italian matkoja vielä enemmän kuin minulla/meillä… pitäisiköhän ryhtyäkin katselemaan lokakuun matkatarjontaa…

  Kiitos vielä viestistä! Aurinkoista kevättä!

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.