”Mitä sinä niillä kaikilla kuvilla oikein teet?”

”Mitä sinä niillä kaikilla kuvilla oikein teet?”, on moni kysynyt kun kerron, että otan helpostikin tuhat kuvaa kuukaudessa. Kun minulla kuitenkin on kuvilleni käyttöä  – eikä tämä blogi ole niistä vähäisin -, ajattelin että voisin pitää Kamerakurssilla oman esitelmäni, ns. Niksinurkan, niistä jutuista, joihin minä olen kuvia tarvinnut tai hyödyntänyt. Monille pitkään bloggailujani lukeneille nämä kaikki jutut lienevät tuttuja,  …

Mutta kurssille kuitenkin kokosin Power Point -diasarjan tästä aiheesta. Ja tein siitä pdf-tiedoston, joka on tästä klikattavissa….

KLIKS

 

niksinurkka

Se kestää tovin aueta, mutta kunhan aukeilee, rullaile alaspäin, näet koko ”Niksinurkan”. Ja aukeavassa tiedostossa alleviivatut tekstit ovat linkkejä, joista näet ko. asiasta enemmän. Olihan sitten tietysti mukava kun kurssilla sai hyvän palautteen… vaikka en ollut myönteisestä vastaanotosta ollenkaan varma idean keksittyäni.

Äsken ollut viimeinen kerta tuolla kurssilla oli muutoin juuri sellainen kuin kurssin päätös kuuluu ollakin: kovasti nauroimme ja opimme paljon uutta, mm. loskan syvimmästä olemuksesta. 🙂

Kun kurssi puoli yhdeksältä päättyi, huristelin vielä Möljälle. Auringonlaskukuvia sitten huomenna.

 Diat siis täällä   KLIKS

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kuvissa oleva ”kuva kakkuun” -diasta tuli muutama kysymys sähköpostiini, ja kerronpas nyt sitten muillekin: kyllä kuvan voi syödä, se on sellaista sokeripaperia, ei välttämättä mikään kulinaarinen nautinto, mutta ei myöskään pilaa kakun makua. Kuvassa olevan italialaisen suklaakakun ohje on LappItalia -kirjassa (KLIKS) ja kakkukuvassa lukee, että meidän Juniori sai ”Ällän paperit”. Onhan ne lubenterinkin (ällä niinku laudatur, ällä niinku lubenter) paperit ällän yo-paperit. 😉

7 kommenttia artikkeliin ””Mitä sinä niillä kaikilla kuvilla oikein teet?””

 1. No vaan kyllä oli kattava diasarja – tosi monenlaista tosiaan saat kuvillasi tehtyä, wow 🙂 Mekin on joskus tehty kalenteri muutamalle sukulaiselle kuvilla ja käytän kaikenlaisissa kutsu- ja kiitoskorteissa itse ottamiani kuvia.

  Vastaa
 2. Kiitokset kommentista, Manteli! Kyllähän kuvia kannattaa käyttää… blogihan tavallisin foorumi niille on, mutta kuten tuosta jutustani hoksaa on vähän erilaisempiakin tapoja… 🙂

  Vastaa
 3. Mielenkiintoista, et ole valokuvien hamstraaja vaan olet ihka aito valokuvien suurkulutta. Tuo keittiön ”kaakeli” on kyllä erinomainen idea!

  Vastaa
 4. Pasi, on kyllä kerrottava, että se keittiön kaakeli ei ollut oma idea, eikä edes kuva ole oma ottamani. Kun tuo tehtiin mökille, minulla ei vielä ollut järkkäriäkään, saatikka että olisin osannut kuvata mitään noin tarkkaa ja suurentamista kestävää.

  Vastaa
 5. Vastaanottajista aina tiedä, mutta tekijälle on, kun saa tehdyksi jotain kirjaimellisesti näkyvää ja voi ainakin yrittää ilahduttaa antamalla jotain omatekoista, edes kortin. 😉

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.