Keskellä pääsiäislomaa

Lankalauantai aukeni aurinkoisena. Aika varhain olimme aamiaisella, ei voi puhua mistään brunssista, – selvästikin olemme jo siirtyneet kesäaikaan.

Hajaannuimme tahoillemme; nuoret kylille asioille ja shoppaamaan, kävelemään ja ulkoilemaan. Pehtoori lenkille ja minä mäkeen. Olipa mukava mäessä. Aurinkoa ja rinteet ihan priimakunnossa. Ei jonoja, mutta onneksi vielä taito tulla mäki alas. Olipa tosissaan mukava.

Iltapäivällä pienimuotoinen pääsiäiskokkomme pahojen henkien karkoittamiseksi, … tai makkaran ja vaahtokarkkien paistamiseksi. 🙂 Pasqua (ital., pääsiäinen) prosecco oli hyvää. Kun nyt en enää pääsiäiseksi voi suositella, niin miten olis vappukuohuva? Harkitsehan. Ja sitten meillä oli Colombaa. Mikäkö? Täällä siitä kolumnini. Kyllä, kyllä otimme varaslähdön pääsiäisen herkkuihin jo tänään. Kesäruokaa? Tsatsikia… Mangorahkaa jälkkäriksi

Ja sitten niitä eilisiä revontulia…

revontuli-3

revontuli-2

revontuli

Ja tänään Skype toimi! Jee! Ja nyt nuorten kanssa alkaa Jenga-matsi! Kaikki hyvin.

10 kommenttia artikkeliin ”Keskellä pääsiäislomaa”

 1. Cristo è risorto! È veramente risorto!

  On syöty: (1) pashaa pullan päällä klo 03.10, (2) Colombaa kahvin kera klo 16.15.

  Hienoja revontulia!

  Vastaa
 2. Upeita revontulikuvia! Katsoin nämä jo aikaisemmin kännykän näytöltä, mutta tarkoitus oli katsoa myöhemmin isolta näytöltä ja käydä samalla kehumassa. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

  Vastaa
 3. Kiitokset vain, … itse en ole oikein tyytyväinen. Luonnossa olivat niiiiin hienoja. Mutta meidän mökin pihasta niitä on niin vaikea kuvata myös sen takia, että puita on edessä. Pojan kans puhuttiinkin että pitäisi ajaa Kaunispään päälle… mutta a) olimme nautiskelleet viiniä ja olutta ja b) epäilys että ilmiö olisi ohi kun olisimme perillä. Niin kuin ilmeisesti kävikin. Mutta korkean paikan leirillä kuitenkin harjoittelin, kuten lupasin. 😉

  Vastaa
 4. Jeps, ei ole helppoa kuvata revontulia niin, että kuva antaisi näkymälle oikeutta. Siihen tarvittaisiin superlaajakulmaputki, jalusta ja laakeeta aakeeta. 🙂

  Vastaa
 5. Colombaa oli tuotu hotellihuoneeseemme lähtiäislahjaksi kultaisessa kangaspussissa tänä pääsiäisenä Roomassa ollessamme. Hyvää oli kotona espresson kanssa. Hotel Barocco, luulisin että myös Sinä pitäisit tästä hotellista Piazza Barberinilla, huoneet kannattaa ottaa sivurakennuksesta, hieman halvempia, mutta 20 ja 50 isompia ja tyylikkäästi kalustettuja. Viime kesänä löysin tämän hotellin ja ihastuin palveluun, henkilökunnan ystävällisyyteen siisteyteen.

  Vastaa
 6. Kiitos Marja vinkistä. Piazza Barberini? On ainakin hyvä sijainti, jos vielä tuollaisia pikku ylläreitä on tarjolla niin ainakin harkitsemme hotel Baroccoa…. Nyt juuri onkin niin ikävä Italiaan, Roomaankin, mutta erityisesti Umbriaan, Toscanaan… lämpöön, herkkujen ja historian lähelle…

  Vastaa
 7. Piazza Barberinilta on lyhyt matka nähtävyyksiin Espanjalaiset portaat, 5min., Fontana DI Trevi, metro vieressä. Hotel Hasslerissa Espanjalaisten portaitten yläpäässä Afternoon Tea nautittavaa, vaikka Roomassa ollaankin, luin suosituksen Helena Petäistön kirjasta ja nykyisin käymme siellä aina Roomassa ollessamme. Muutnkin huomasin blogejasi luettuani, että luemme samoja kirjoja, katsomme samoja elokuvia, mutta
  Sinä laitat parempia ruokia! Olet kyllä luultavasti ollut Piazza Barberinilla, jos olet käynyt Hard Rock Caffeessa Via Venetolla.

  Vastaa
 8. Toki tiedän Barberinin, – jollakin ryhmämatkalla siinä oli ”retkipysäkkikin”, Barberinin ampiaiset olen suihkulähteestä kuvannut ja kerran olimme piazzan reunalla olevan jenkkien suosiman hotellin ulkopöydissä camparisodalla ja ihmettelimme amerikkalaisten ruokailutapoja: pizzan päälle ranskalaiset ja sitten tomaattisosetta desin verran…

  Piazza Barberinin reunalla on myös herkkukauppa jossa on oivallisia kuivapastoja…

  Voi kuinka nyt onkaan ikävä Roomaan… Kylllä, si, si, minulla on kolme Hard Rock Cafe Rome paitaa… 😉 ja kymmenen muuta.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.