Vuosi vaihtumassa…

Blogissa vuosi 2012 on ollut ennätysvuosi!

WordPress, jonka ”alustalla” tämä blogini pyörii, lähetti raportin kuluneesta vuodesta. Reilut 100000 käyntiä Tuulestatemmatussa, kiitos niistä, mutta mitkä ovatkaan eniten käyntejä keränneet sivut? Kuka on kommentoinut eniten kun aiemmin liki ”virallisena” kommentaattorina ollut Koivu on luovuttanut kärkisijansa?

http://jetpack.me/annual-report/6451786/2012/

Ahkerimmalle kommentoijalle [luonnollisesti itseni skippaan vaikka wordpress ei näin teekään] on jo palkinto postitettu 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ja tässä kortti, jonka juuri teille kaikille värkkäsin! Uhrauduimme aukaisemaan samppanjankin, että saatiin kuvat 🙂 ! (klikkaahan  isommaksi)

Ilon kautta Uuteen Vuoteen!

Kaikkea hyvää Teille!

Uusi vuosi

Ensi vuoteen, hyvät ihmiset!  Cin cin! Felice anno nuovo!

HNY-2

Me lähdemme piakkoin tervehdyskäynnille 😉 Värttöön! Ensi vuoteen!

PS. Vanha juttuni tähän alle…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kuplat tekevät samppanjan!

Cava, sekt, prosecco, spumante, franciacorta, California sparkling, crémant, kaikki ovat kuohuvia viinejä ja näihin kaikkiin viineihin kuuluvat kuplat, mutta vain Ranskan Champagnen maakunnassa tuotettu kuohuviini on samppanjaa. Yksi samppanjapullo tuottaa keskimäärin 100 miljoonaa kuplaa, ja yleinen käsitys on, että mitä enemmän ja mitä pienempiä kuplat ovat, sitä parempaa samppanja on.

Ranskalainen Dom Pérignon (1638–1715) on saanut virheellisesti kuplien keksijän maineen. Samppanjan pitkässä historiassa munkki Pérignonilla on toki osansa, mutta ei hän poreita keksinyt, päinvastoin: hän koetti estää niiden syntymisen. Ei Dom Pérignon myöskään itse nauttinut samppanjaa, saatikka puhunut tähtien juomisesta kuplia maistettuaan – kuten legendassa kerrotaan – vaan raitis munkki nautti elämänsä aikana lähinnä vain hedelmistä ja maitotuotteista.

Dom Pérignon on siis saanut maineensa osin vain markkinoinnin seurauksena, mutta kenenkään ansioksi – vai pitäisikö sanoa syyksi – ei ole mainittu samppanjavispilän keksimistä. Vispilällä ei vispata juomaan lisää kuplia, kuten joskus luullaan, vaan vaikutus on täysin päinvastainen.

Miksi ihmeessä joku haluaa hävittää kuplat? Samppanjavispilän synty liitetään jo 1700-luvun alkuun, Aurinkokuninkaan hoviin, jossa sanotaan jatkuvan samppanjan lipittämisen aiheuttaneen hoviväelle närästystä, joten tuolloin keksittiin vatkata turha kuohunta vispilällä pois.

Toisen tarinan, joka usein ajoitetaan sotien väliseen swing-jazz-aikaan, mukaan haittatekijä oli ulkoinen; laakeaan lasiin kaadettu samppanja kun pirskahteli daamien kasvoille, mikä ei sopinut puuteroidulle hipiälle, joten vispilää tarvittiin hävittämään ylenpalttinen kuplinta.

Samppanjalasissa kisailevissa kuplissa on lukuisia kemikaaliyhdisteitä, jotka vaikuttavat aisteihin esimerkiksi maun, tuoksun ja värin kautta. Ne ovat kauniita ja iloa tuovia, ne tekevät viinistä juhlallisen. Niistä kannattaa nauttia! Vispilätöntä ja Kuplivaa Uutta Vuotta!

8 Comments

  1. Jihuu! Voittajan tarkistus aiheutti taloudessamme kateutta. Kuulemma ensi vuonna joku muu on kommentoinnin ykkönen! Iloista vuodenvaihdetta!

  2. 😉 Hih! Onneksi olkoon, Katri ja kiitos kommentoinneista. Huomenna alkaa uusi vuoden kestävä kisa; kerro pistesijailaisellekin että puhtaalta pöydältä (= tyhjistä kommenttilaatikoista) aloitellaan, joten mahikset on hyvät! Voikaapa hyvin koko perhe!

  3. Hihii, täytyi heti aloittaa kommentointi, koska vuorokausi vaihtui vuoden 2013 puolelle. Vispilätöntä ja Kuplivaa Uutta Vuotta myös sinulle Reija, mutta ennen kaikkea valokuvauksellista vuotta 2013!

  4. Kuvauksellista Uutta Vuotta sinullekin, Pasi! Aika reipas startti sinulla uuteen kauteen! Tästä on hyvä jatkaa. 😉

  5. Katri täytyy lyödä laudalta! Kivaa on ollut seurata ja jatkoa odotellaan. Hyvät uudet vuodet sinne kauas!

  6. Voittajalla on siis ainakin kaksi haastajaa! Kaikista teistä ja muistakin blogissani kävijoistä aina ilahdun.

  7. Taisi WordPressin laskuri viime vuonna osata yhdistää plepolan ja Pasin, mutta ihan kaikenvaralta täytyy yrittää muistaa tänä vuonna kirjoittaa koko ajan samalla nimimerkillä, ettei palkinto mene vahiingossakin ohi. 🙂

Jokainen kommentti on ilo!

You might also enjoy:

Discover more from Tuulestatemmattua

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading