Pientä kaunista pimeään

Lämmin, turhan lämmin. +5,6 C näytti mittari kun aamuhämärissä lähdin lenkille merenrantaan. Tänään ei mitään sovittua, ei mitään luvattua. Ei kiire lenkiltä pois, ei kiirettä asioille lähtemisen kanssa. Mikä ilolla merkille pantakoon!

Keskustaan ajelin aikeenani hankkia kihlaparille lahja,  – ja matkalla keksinkin… en osta mitään täkkejä tai muuta  tähellistä.  Annamme matkalahjakortin! Menkööt kihlapari kaksistaan Helsinkiin ja risteilylle Tukholmaan tai Tallinnaan; semmoisesta ovat puhuneet, semmoisen muistavat kauemmin kuin minkään tuiki tarpeellisen ja kun eivät kerran oikeasti mitään arkista tarvi. Astiat ja aterimet on jo ostettu, pyyhkeitä ja patoja on riittävästi, joten menkööt kaksistaan matkalle.

Samalla reissulla kukkia kotiin hankin.

Ja sitten ostin sellaisen härpäkkeen kameran salaman eteen: pehmentämään salaman sairaalamaista valoa. Yllä ilman pehmentävää ”huppua” ja alla sen kanssa. Muutaman kympin investointi näyttäisi olevan hintansa väärti. Paljon pehmeämpi, luonnollisempi valo on alemmassa.

 

Ja ostin myös uuden näppiksen, vanhassa kun alkoivat kirjaimet jumittaa, jäädä paikalleen ja monesta oli jo teksti kulunut… vaikka periaatteessa minä en kirjaimia näppikseen tarvikaan. Opiskeluaikana kävin  ”konekirjoituskurssin” ja opin 10-sormijärjestelmän ja pystyn aika hyvin kirjoittamaan katselematta näppikseen. Mutta jumitukselle tuolla taidollakaan ei voi mitään. Nyt on siis  taas hyvä naputella.

Kävin myös Bauhausissa, hankkimasa rekvisiitttaa joulukoristeluun. Joulukorttikuva olisi tarkoitus huomenissa saada aikaiseksi, ja huomaan jo ajattelevani että ”sitten joulukalenteriin kun otan kuvia…. ” Nyt kun jouluaattoon on tasan kuukausi, olen näköjään päättänyt tehdä tänäkin vuonna tänne blogiin joulukalenterin. Joka päivä postaukseen joku jouluinen kuva (ks. edellisiä vuosia täältä. Toissavuoden kalenterikuvista tein aikanaan kollaasinkin…

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Pientä kaunista pimeään”

  1. Ihania tunnelmakuvia, joulu tulee! Meilläkin on tarkoitus huomenna saada aikaiseksi joulukorttikuva, päätähtenä yksi pikkutonttu…saapa nähdä, miten käy 🙂

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.