Oppia ikä kaikki

Pihalla on kuollut jänis. Tai ei se enää ole, kun poika kävi kotona ja kantoi sen metsään. Ei ole mukavan tuntuista kun melkein ovenpielessä pötköttää pupuvainaa, kun tulee töistä. Ehkä se oli jo aamulla siinä, mutta kun hain lehden niin varhain, että oli vielä pimeää ja lähdin hämärän aikaan, joten en nähnyt sitä. Täällä onkin ihan poikkeuksellisen pimeää kun Koskelantiellä tehdään katuvaloremonttia, mikä merkitsee, ettei meidän kujallakaan ole katuvaloja. Siinä delanneet puput jää huomaamatta. Tämä on muutaman viikon sisällä toinen kuollut jänö ihan liki. Siis joku myrkyttänee niitä? Vai mistä muusta se voi johtua?

Töissäkin tieto kuolemantapauksesta. Sekin toinen ihan lähiaikoina. Tämä toinen ei niin koske, ei niin lähellä. Minun opiskelukaverini kuitenkin, tai noh, kaveri? Enemmänkin tuttu ja pienryhmäohjaajani. Molemmat meidän dosentteja, molemmat minua vain vähän vanhempia.

Muutoin töissä kyllä kovin eläväistä. En voi kuin ihailla sellaisia ”fukseja”, jotka tänään juttusillani kävivät. Yksi Englannissa egyptologiasta maisteriksi opiskellut, toinen yli 50-vuotiaana töiden ohessa kauppatieteen maisteriksi valmistunut, ihan toisella alalla työtään tekevä ja kolmas minun kanssani yhtä aikaa opiskellut, mutta työelämään kesken kaiken lähtenyt, yrityksen perustanut, pian jo eläköityvä  – kaikki nämä haluavat opiskella historiaa ja suorittaa FM-tutkinnon, ehkä jatkaakin. Siis kaiken nuorten tulvan keskellä ”elinikäisiä oppijoitakin”. Mukavaa.

Tänään olinkin ajoissa, ennen pimeää kotona. Olisin ehtiyt lenkillekin, mutta olinkin pihalla, jonkunhan täällä on puutarhatöitä tehtävä kun pehtoori (sairas)lomailee Lapissa. 🙂 Ei kuulemma ole juurikaan ruskaa, satanutkin kuulemma on. Mutta eihän se toipilasta ole estänyt tunturiin lähtemästä.

Hieman houkuttaisi lähteä huomenna kohti mökkiä, mutta perjantaiksikin riittää kyllä duunia, joten jätän nyt väliin tämän syksyn ruskareissun. Ja onhan minulla nämä muutamat yksinolon illat täällä kotona – niistäkinhän kovasti pidän. Olen ja touhuilen. Postailenkin, ja koetan oppiakin jotain…

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.