Äsken oli digikurssilla viime viikkoisen Foto-maratonin tulosten julkistus. Kurssillamme on 12 osanottajaa ja jokainen toi yhden kuvan jokaiseen haasteeseen ja sitten arvioitiiin, arvosteltiin ja äänestettiin.

Aiheet olivat nämä 1) täti tai setä, 2) kiire, 3) siisti, 4) viemäri, 5) lukittu, 6) vastapari, 7) toistuva muoto, 8) urbaani menestyjä, 9) kuoppa ja 10) teräsbetoni. Jokaisesta noista piti viime tiistai-iltana ottaa ainakin yksi kuva ja aikaa oli kaksi ja puoli tuntia.

Maratonin postauksen jälkeen kävimme kommenteissa Lepolandian Pasin kanssa vuoropuhelua, sillä seurauksella että myös Pasi haastettuani osallistui, – tosin etänä Kuopiosta. Päätimme myös, että  tänään linkittelisimme kuvasarjat ristiin, jotta blogiemme lukijat voisivat vertailla meidän otoksiamme.

Tässä minun kymmenen otostani maratonin varrelta.

Klikkaamalla kuvat suurenevat – suosittelen.

1) Täti (tai setä)

2) Kiire

 3) siisti

4) viemäri (Laanaoja – oululaisten viemäri)

5) lukittu

6) vastapari

7) toistuva muoto

8) urbaani menestyjä

 9) kuoppa

10) teräsbetoni

Eniten pidän tuosta Lukittu kuvasta, myös Kiireeseen ja Teräsbetoniin olen suht tyytyväinen. Ja niistä kyllä tykättiin kurssillakin. Niistä sain eniten pisteitä. Kuoppa oli vaikein löytää ja kuvanakin se on minusta surkein, mutta yllättäen opemme tykkäsi kaikista kuoppakuvista eniten juuri minun ottamastani.

Urbaaniin menestyjään minulla olisi ollut kaksi muutakin vaihtoehtoa: nuori dynaaminen nainen ja sitten Rotuaarin vakinaisesta urbaanilegendaporukasta yksi tyyppi. Mutta laitoin sitten Martin: se jakoi sitten kyllä mielipiteitä. Kuvasta pidettiin, mutta moni sanoi, että Martti on enempi reppana kuin menestyjä. Minä olen oikein tyytyväinen menestykseeni tällä elämäni ensimmäisellä maratonilla. Kolmen kärki karkasi, mutta ei ihan tuhottoman kauas. 🙂

 

Kaikkinensa mukava keino kuvata, harjoitella, kokeilla, saada palautetta. Sitäpä voisitte te lukijatkin antaa.

Oli jännä hoksata, kuinka tusinan verran kuvaajia voi ottaa erilaisia kuvia samoista aiheista.  Muiden kurssilaisten kuvia en tietenkään tänne voi laitella, mutta käykäähän katsomassa Lepolandia-blogista Pasin ottamat kuvat samoista aiheista. Ne ovat täällä.

5 Comments

 1. Oi, minusta Martti on ihana ja ehdottomasti menestyjä! Kenelle muulle patsashahmolle muka laitetaan talven tullen enemmän vaatetta päälle? 🙂 Kuoppa on kekseliäs ja vastapari -kuva tosi kaunis tunnelmaltaan. Kiva oli nähdä sinunkin otokset!

 2. No niin, ehdinkin jo näitä odottaa. Kannatti odottaa, sillä kaiken kaikkiaan hyvä kokonaisuus ja hienoja ideoita. Mielenkiintoista…

  Tosiaankin, näkemyksiä aiheista on varmasti melkein yhtä monta kuin kuvaajaa. Ei ole ollut helppo tehtävä kurssinne opettajalla rankata oppilaiden kuvia järjestykseen.

  Melkolailla on erilaiset valinnat meilläkin keskenään, oikeastaan vain Kiire ja Lukittu -aiheissa on vähän samaa ideaa. Tuossa sinun lukkokuvassa on kyllä hienot värit, tykkään.

  Olishan se pitänyt arvata, että Laanaoja löytyy oululaisen viemärikuvasta. 😉

  Tuo Täti (tai setä) on kyllä hauska, eihän tuosta tosiaan voi ihan varmaksi sanoa kumpi on kuvassa! 😀 Loistavaa näppäilytyötä ja eloa hetkessä.

  Kiitos Reija haasteesta. Siihen kannatti tarttua, sillä oli tosi mukavaa. Oli varmasti myös todella kehittävää haastaa itsensä paineen alle ja pakottaa kuvaamaan tiettyjä aiheita lyhyessä ajassa.

 3. Katri, Martti on ihana, ja onhan hän Ajan kulussa (koko patsaskokonaisuudessa) ensimmäisenä. Ja Martilla on joka talvi uusi pipo, ei ole monella menestyjällä! 🙂

 4. Pasi, sen verran on vielä täsmennettävä ettei meillä vain opettaja antanut pisteitä, vaan me kaikki annoimme joka kierroksella yhden pisteen jollekin kuvalle (ei omalle). Siis jokainen aihe sai yhteensä kaksitoista pistettä. Yleensä aina pari kolme kuvaa keräsivät enimmät pisteet. Paitsi se mustavalkoinen viemärikuva taisi saada meidän kaikkien pisteet.

  Tädin (tai sedän) pohkeet ja hartialinja ovat kyllä aika maskuliiniset, eikö? 🙂

  Jos keväällä olen samalla kurssilla haastan sinut, ja sitten reaaliajassa. 😉

  Kuvailut jatkukoon!

 5. Pistä vaan uusi haaste keväällä tulemaan. Otan haasteen vastaan, jos vain suinkin saan aikatauluun mahtumaan. 🙂 Mukavaa valokuvauksellista syksyn jatkoa.

Jokainen kommentti on ilo!

You might also enjoy:

Discover more from Tuulestatemmattua

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading