Eikä mikään tavallinen maraton vaan foto-maraton.

Digikurssin kanssa vietimme illan kaupungilla kuvaten. Kokoonnuttiin viideksi Valvelle, jossa opemme jakoi meille kuvausaiheita: 1) täti tai setä, 2) kiire, 3) siisti, 4) viemäri, 5) lukittu, 6) vastapari, 7) toistuva muoto, 8) urbaani menestyjä, 9) kuoppa ja 10) teräsbetoni. Jokaisesta noista piti ottaa yksi kuva ja aikaa kaksi ja puoli tuntia. Menipä äkkiä. Otin 200 kuvaa. En tiedä, kuinka pitkän matkan kävelin, mutta teki hyvää kävellä. Oli hurjan hieno ilma. Lämmintä on vielä.

Ei tietoakaan viime yön myrskystä. Aamuyöstä heräilin huolissani: poika tienpäällä ison auton kanssa, tuuli puistattaa, ajaahan varovaisesti… taas nukahdan… olin puhunut unissani: opinto-ohjausta oli kuulemma ollut meneillään. Elikkäs yöt ja päivät samoissa merkeissä.

Kuviin liittyen vielä: useammin pitäisi käydä iltasella kaupungissa. Ihan vaan kävelemässä, ja vaikka kuvailemassakin. Nämä kuvat eivät ole noista annetuista aiheista. Laittelen ne vaikka ensi viikolla samalla kun valitsen ja kokoan kansion ensi tiistain tunnille.

 

6 Comments

  1. Ei moni huippu taidemaalari tai säveltäjä pysty pakon edessä keksimään edes ideaa tai teemaa omaan teokseensa kahdessa ja puolessa tunnissa. Ei pysty vaikka annettaisiin taululle tai musiikkikappaleelle valmiiksi nimi. Sinä otit siinä ajassa kuvat kymmenestä aiheesta, yhteensä 200 kuvaa, huikea määrä. 😉 Mielenkiinnolla jään odottelemaan maratoonin tuloksia. Nämä sivuosumat ovat kauniita, jälkimmäisessä upea tunnelma ja hienot värit!

  2. Pasi, eihän nuo 200 kuvaa vielä kerro mistään muusta kuin että olen räpsinyt ahkerasti – taso ja osuvuus aiheisiin on sitten ihan eri juttu. 🙂 Niitä me ensi tiistaina kurssilla sitten ruodimme.

    Pitäisikin haastaa sinut ottamaan joku illansuu nuo kuvat samoista aiheista.

    Tuon eilisen iltakuvan taivas ja vesi ovat vastaparikin. Taivaan väriä vähän ihmettelen; illanruskohan se. Vahingossa. 😉

  3. Pasi, enpä malta olla haastamatta: ota ylläolevista aiheista kuvat, valitse jokaisesta VAIN YKSI, ota kuvat yhdellä kuvausreissulla, aikaa kaksi ja puoli tuntia. Valita ja muokata saa.

    Minä ajattelin laittaa oman settini tänne ensi tiistai-iltana palattuani digikurssilta, joten sinäkin voisit ehkä laittaa silloin omasi? LInkittelisimme sitten ristiin, niin lukijammekin voisivat vertailla, eikö?

    Äläkä tee kovin valmista käsikirjoitusta ennen kuin kamerasi kanssa lähdet liikkeelle. Se on mukavaakin ex tempore etsiä eteentulevista kohteista ja maisemista kuvattavaa.

    Jään odottamaan foto-maratonin maisemia Kuopiosta. 🙂

  4. Eihän tuosta haasteesta voi kieltäytyä, mutta sillä varauksella, että tarvitsen yhden sateettoman illan. Tänään kyllä lupaa kohtuu hyvää ilmaa illaksi… 🙂

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.