Kuvista asiaa

Viikon kuvat vaihdoin sivupalkkiin. Olen sinisellä tuulella. (klikkaamalla pikkukuvia kahdesti pääset näkemään ne isompina) Edellisistä kukkakuvista tein kollaasin. Ja samalla mietin, että tavoitteeni kuvata muutakin kuin kukkia, ruokaa, maisemia ja rakennuksia tai niiden osia (ovet ja ikkunat ehdottomia suosikkeja kuvauskohteissani) en ole juuri tavoitteeseeni päässyt. Enkä edelleenkään juuri kuvaa sisällä. Hö, pitäisi tehdä asialle jotain…

Ja on sitten valitettava, joskin ensin kehun:  kerroinhan että tein isot määrät kortteja ja julisteita etc. ja että tilasin ne Iforilta. Tein kolme vai neljä eri tilausta. Sen vuoksi noin monta, että Ifolorin sivuilla ei voi yhteen tilaukseen liittää kuin yhdeksän eri toimeksiantoa. Siis yksi juliste, yhdestä kuvasta kortit, yksi canvas taulu, irtokuvia, toinen juliste jne. siis yhdeksän erilaista tilattavaa tuotetta yhteen tilaukseen ja sitten on aloitettava uusi tilauslista. No hyvä on;  tämä sujui, vaikka sitten jouduinkin tekemään monta eri tilausta. Muistaakseni tein tilauksen kahtena eri päivänä. No hyvä.

Ei mennyt kauaa kun tuli ensimmäinen ilmoitus, että postiin on tullut julisteputki, ja seuraavana päivänä tuli kaksi muuta. Ja sitten alkoi tulla muita pahvikotelopaketteja. Ja niitä tuli monta ja monena päivänä. Muutama kortti silloin, muutama iso kuva tällöin. Ja parhaana päivänä tuli neljä tuollaista pikkulaatikkoa! ja jokaisesta (siis yli 20 erilaisesta kuvatilauksesta!!) tuli erillinen lasku. Kuvien tulostuslaatu on hyvä, erinomainen. Kortit ja julisteet ja taulut juuri sellaisia kuin toivoin. Hinta ei ole kohtuuton ja toimitus on nopeaa. Mutta tämä pakkausten määrä ja laskujen määrä! Ihan mieletöntä tuhlaamista. Kuvassa eivät edes ole ihan kaikki laatikot, mutta kaikkinensa tilaukseni oli mahtunut pariin laatikkoon. Laskuja oli liki 20! Muutamassa summa oli alle euron.

Ehkä palaan vielä tähän asiaan. Ja ajattelin kirjoitella muistakin nettikauppakokemuksistani joku päivä. Onko jotain hyviä verkossa toimivia kauppoja jota käytät? Kerro! Olisi mukava kuulla, mistä muut tilaa ja mitä.

4 kommenttia artikkeliin ”Kuvista asiaa”

 1. Ifolor on kallis, mutta kuvien laatuun voi aina luottaa. Ne näyttävät samalta kuin kohtuu hyvin kalibroidulta näytöltä lähettäessä. Enpä ole koskaan tilannut noin isoja satseja koskaan Ifolorilta, eli en ole törmännyt kyseiseen logistiikkaongelmaan. Selvästikin Ifolorilla olisi ”vähän” parannettavaa tilausohjelmassaan.

  Itse en juuri ole kortteja Ifolorilla teettänyt ja valokuvakirjatkin tilaan nykyään Blurbilta. Kun valitsee laadukkaan paperin, niin kirjat ovat Ifoloriakin laadukkaampia. Kirjat ovat edullisempia ja tulevat yhtä lyhyellä toimitusajalla vaikka tulevat ihan ameriikasta asti.

  http://www.blurb.com/

  Vastaa
 2. Blurb kuulostaa (ja näytti, kävin tutustumassa) hyvälle, muutenkin kuin nimensä vuoksi. 🙂
  Täytyy pistää harkintaa. Olen kuullut mainesanoja myös Kuvatkirjaksi.fi -palvelusta.

  Reklamaatio Ifolorille on tekeillä … 😉

  Vastaa
 3. Olen nähnyt Blurb kirjoja, ne ovat laadukkaita. Itse olen tilannut pari kirjaa snapfish jsekä shutterfly’tä. Minulla menee hermot niitä ladatessa 🙁 Tänään tein bisnekortteja parturilleni ja puoli ilmaiset 250 korttia paisui 1000 kortiksi )tiedän että tarvitsee), mutta hintakin sitten aina yllättää lopussa. Jouduin vielä laittamaan emailiä ja sysymään, miksi kuvan latauksesta oli veloitettu 5 kertaa! Ja unohdin 24% kuponkini. Toivottavasti alentavat kokonaishintaa.

  Vastaa
 4. Pitäisköhän kokeilla tuota Blurbia… Tein Ifolorille reklamaation tuosta pakkaus/laskutusasiasta ja vastauskin on jo tullut; palaan asiaan vielä.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.