Pikisaari ja HDR

Kuvaamiseen on mennyt tänään aikaa,  …

Sellaiset vanhan liiton miehet, valokuvauksen suhteen nimenomaan, kuten mieheni, joka on aloittanut järjestelmäkameralla kuvaamisen jo 1970-luvun alussa, ovat sitä mieltä, että kuvien säätäminen ja ”manipulointi” (mistä ei mielestäni todellakaan ole kyse) ovat huttua, eivät ymmärrä tällaisen HDR-kuvien tekemisen päälle… Mutta minähän olen eri mieltä.

En siis suinkaan ole seissyt tänään koko päivää ja iltaa Raatinsaaren rannassa kuvaamassa Pikisaaren puutaloidylliä, joka illan myötä muuttui huhuu-maisemaksi vaan olen tehnyt HDR-kuvia. Tässä tulos.

Tämä ensimmäinen näyttää, kuinka päivä oli valju ja vaisu ja väljähtynyt. Sateinenkin, mutta lämmin (+ 9 C)! Ensimmäinen kuva on siis ”naturel”. Mitä nämä kaksi seuraavaa eivät. 🙂 Ne on ”tehty” tuosta ekasta kuvasta (ja kahdesta muusta tarkalleen samasta kohtaa otetusta, jotka kaikki kolme on asetettu päällekkäin ja säädelty).

 Maalaukselta näyttää, eikö?

Ja tässä on sellaista kuutamon hämyä ja jotain vähän pelottavaakin.

Kaikki kuvat kestävät kyllä isommaksi klikkaamisenkin.

4 kommenttia artikkeliin ”Pikisaari ja HDR”

 1. DDR kyllä muistetaan.

  Mutta HDR? – ei siis mikään ”Demokratische Republik.”

  Kampakeraamisen liiton edustajana ja sinne jämähtäneenä jouduin googlaamaan.

  Wikipedia: HDR (High Dynamic Range) tarkoittaa kuvantamista, missä kuvaa käsitellään muodossa, jossa on dynamiikkaa enemmän kuin tavalliset monitorit ja tulostimet pystyvät esittämään.

  ”Maalaukselta näyttää” -kuvan tunnelmassa on jotain samaa niiden (manuaalisesti) väritettyjen, kotitaloa/tilaa esittävien (mustavalkoisten) ilmakuvien kanssa, jotka 1950 -luvulla kaunistivat maalaistalojen kamarin seiniä.

  Vastaa
 2. Parahin kampakeraamisen liiton edustaja, hyvä Koivu. Minäkin muistan noita mv-manuaalisestiväritettyjä ilmakuvia nähneeni…oiskohan Perniön mummulasta ollut sellainen tehtynä.

  Välillä voi vähän leikkiä tämmöisiäkin tekemällä 🙂

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.