Lupasin kirjoitella eilisen jälkiruoan ohjeen eli

Kevyt pashan resepti, per favor!

2 tlk  rahkaa (esim. sitruunalla maustettua)
2 dl vispikermaa vaahdotettuna

2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuivattuja mustikoita, karpaloita, rusinoita
50 g mantelirouhetta tai -lastuja

Vaahdota kerma, sekoita kaikki aineet. Laita pasha muottiin tai suodatinpaperilla vuorattuun siivilään.
Anna valua vuorokauden tai pari kevyen painon alla.

kevyt-pasha-595x400

Kumoa ja koristele. Voit tietysti olla hieman innovatiivisempi jotta syntyisi kauniimpi kuin tämä minun minimalistinen luomukseni.

Ja täältä löydät paljon muitakin uusia (postaus 6.4.2014)  pääsiäisruokaohjeitani:

Pieni paasiaisruokakirjanen

Ja uusi Pääsiruokakirjanen vol. 2 (2024) on täällä KLIKS

Jälkiruokapöytä, jossa etualalla kevytpasha ja mascarponekastiketta, taustalla mm. Colomba. Ks. Ohjeet niihin täältä .

2 Comments

  1. Näyttää hyvältä! Nam! Taidan tehdä tuon kevyemmän itselleni ja naapurille pääsiäislahjaksi. Ei tule voita eli rasvaa vartaloon. Pitää tutustua tähän blogiisi paremmin. Minun äitini on myös Koivistosta lähtöisin, os. Kekkonen ja äitinsä os. Karhu. Hyvää pääsiäistä! :))

  2. Hei Tytti! Se on hyvää – mainio idea viedä lahjaksi!

    Tutustuhan ihmeessä, täällä on kaikenmoista. Paljon lisää reseptejä ja karjalaisilla sukujuurilla sekalaista sepustusta joka ikinen päivä. 😀

    Aurinkoista ja makoisaa pääsiäistä!

Jokainen kommentti on ilo!